„Suntem ca într-un război. Sunt mulți cărora le e frică să folosească arma”

valeriu gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, compară pandemia cu un război, în timpul căruia este de înțeles că sunt persoane ezitante, cărora le e teamă să folosească arma, în cazul nostru, vaccinul. El spune că aceste persoane trebuie să fie convinse la timp de beneficii.

„Suntem ca într-un război. Chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă şi acest inamic este virusul. Dar noi avem o armă la îndemână care se numește vaccin. Unii știu să folosească deja această armă, știu cum să se apere și s-au vaccinat”.

Gheorghiță spune că, dacă nu folosim vaccinul, inamicul, care este virusul SARS-CoV-2 „va avea mână liberă”.

leader board 728 x 90 px

„Va avea drum liber să infecteze în continuare mii de oameni, să genereze multe cazuri grave, care au nevoie de spitalizare, de internare în secția de Terapie Intensivă… vedem că în momentul de față capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă este la maxim şi în fiecare zi sute de români mor din cauza COVID-19 pentru că au fost expuși acestor teorii ale dezinformării și pentru că nu am reuşit să îi convingem la timp de beneficiile şi importanța vaccinării”, a mai spus medicul.

7.397.941 de români au fost vaccinați până acum cu prima doză, 6.681.072 cu schemă completă, iar 1.106.455 au primit și a treia doză.