Sunt bani pentru pensii? Ministrul Muncii, la Timișoara: „Dacă nu putem plăti pensii și salarii închidem statul și plecăm acasă”

marius budai

Prezent la Timișoara, ministrul Muncii Marius Budăi a declarat că în cazul în care România nu ar avea bani pentru pensii, statul s-ar închide. Ministrul a făcut precizări și cu privire la noua lege a pensiilor care ar trebui să intre în vigoare cel mai târziu în prima parte a anului viitor. 

Ministrul Muncii a fost întrebat de jurnaliști dacă Guvernul are bani pentru plata pensiilor.

„Închidem statul dacă nu avem bani. Din punct de vedere jurnalistic, orice întrebare este justificată. Din punct de vedere profesional și al unui Guvern, al unui stat, această întrebare nu este justificată. Dacă nu putem plăti pensii, salarii, dacă nu ne putem îngriji de copiii noștri, nu ne putem îngriji de părinții și bunicii noștri… n-avem ce căuta, închidem statul și plecăm acasă.”, a declarat Marius Budăi.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În ce privește o nouă lege a pensiilor și a asigurărilor sociale, ministrul a afirmat că asumarea în PNRR este ca documentul să fie adoptat până la sfârșitul anului, cel târziu în primul trimestru al anului 2023. Legea, a mai spus Marius Budăi, a fost creată împreună cu specialiștii din casele județene de pensii.

„În momentul când am intrat la guvernare, am avut câteva linii roșii sub care nu am vrut să trecem, una dintre ele a fost acel pachet social implementat în ianuarie și a doua a fost legea salarizării și cea a pensiilor. Am scris foarte clar în programul de guvernare că nu renunțăm la Legea 127. Mi se solicită de tot mai mulți directori de case de pensii din țară să nu renunț la această lege, pentru că am explicat foarte clar și eu și colega mea, Olguța Vasilescu, că nu este neapărat o lege a PSD. Este o lege făcută de noi, gândită în prima fază de noi, iar eu provin dintr-o casă de pensii, am fost director la Casa de Pensii Botoșani, e făcută cu fiecare specialist din fiecare casă de pensii județeană.”, a declarat Marius Budăi.

Potrivit ministrului, „asumarea în PNRR este că va fi adoptată până la sfârșitul anului, cel târziu în primul trimestru al anului 2023”.

banner 970 x 250