Sume record investite în drumurile zăpezii din Caraș-Severin! Hurduzeu se agață de telescaunul de la Muntele Mic!

Banatul Montan se reinventează, renunță la coloșii industriali de odinioară și își exploatează tot mai accentuat frumusețile naturii, astfel că administrația județeană a pus pe primul loc pe lista de priorități repararea drumurilor către zonele turistice. 

Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a spus într-un interviu pentru expressdebanat.ro că 2019 a fost cel mai bun an dintre ultimii și asta pentru că a avut la dispoziție un buget semnificativ mai mare. În plus, căderea atât de târzie a zăpezii în Banatul de munte a avut și părțile ei bune. „M-am bucurat într-un fel că zăpada a venit mai târziu pentru că am reușit să turnăm asfalt pe drumurile județene. Am avut un buget mai mare în 2019 la Consiliul Județean pe secțiunea de drumuri și asta ne-a permis să investim continuu în reparațiile drumurilor județene, iar acest lucru se vede”, a spus Hurduzeu.

Pârtiile din Semenic și de pe Muntele Mic sunt tot mai accesate de iubitorii sporturilor de iarnă în ultima vreme și tocmai din acest motiv drumurile județene către acestea au fost reparate cu prioritate. De modernizări nu poate fi vorba deocamdată, a explicat președintele Consiliului Județean. Și asta pentru că în Caraș-Severin rețeaua de drumuri județene a ajuns la un moment dat să fie dezastruoasă, iar acum până și reparațiile absolut necesare costă o avere.

leader board 728 x 90 px

„Drumul către Semenic a avut parte de reparații în 2019, au fost reparații chiar și în stațiunea Crivaia. În această perioadă nu poți sta cu drumurile fără a face reparații, chiar și pe acele drumuri pentru care avem semnată finanțare. În acest moment se urcă în condiții decente pe Semenic. DJ 582 e reparat, de la Slatina Timiș până sus, la Crivaia. A fost tot drumul reparat pentru că am avut anul trecut inundații și a fost foarte afectat. Am primit bani și de la Guvern, nu au fost suficienți banii pentru că era vorba și de ziduri de sprijin, dar am terminat și acest drum”, a explicat Silviu Hurduzeu.

Un alt drum turistic, spune șeful administrației județene, care merge din Oțelu Roșu până la Poiana Mărului, a fost și el reparat în 2019. „Sigur, nu sunt lucrări de modernizare, sunt lucrări de reparații, dar altfel se circulă acum”, a asigurat președintele Hurduzeu.

Lucrări de reparații s-au realizat și pe drumul către Muntele Mic. Totodată, se așteaptă ca problemele cu deszăpezitul să fi intrat în istorie. „Deszăpezirea pe Muntele Mic este asigurată de Consiliul Județean. Știu că au fost probleme anul trecut și sper ca firma care are contractul să nu repete experiența de anul trecut. Eu mi-aș dori o asociere și cu Romeo Dunca, și cu Primăria Turnu Ruieni și să găsim o soluție, o posibilitate de finanțare astfel încât să deschidem, să renovăm fostul telescaunul. Atunci nu am mai permite mașinilor să urce. Rămân la baza muntelui, așa cum este normal într-o stațiune. A doua soluție ar fi cam ceea ce am văzut că face Romeo Dunca, să aducă de la Poiana Mărului. Am înțeles că la fostul telescaun trebuie schimbat tot, dar dacă ne punem la masă, cred că reușim să găsim soluții de finanțare”, a mai spus Silviu Hurduzeu.