Sugari și alți copii cu COVID-19, internați la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara  

untitled design set 970x90 px

Șase copii, cu vârste cuprinse între trei luni și 10 ani, sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara infectați cu Sars-Cov-2. 3 dintre ei sunt sugari.

„Micuții au formă ușoară de COVID-19 și au fost aduși în unitatea noastră după ce au fost consultați de medicii de la Spitalul de Copii Timișoara. La internare au prezentat un sindrom febril acut. Doi dintre micuți au fost evaluați în cursul zilei de ieri și de către specialiștii imagiști ai Spitalului Victor Babeș pentru depistarea unor posibile afecțiuni respiratorii. Unul dintre copilași prezintă o ușoară insuficiență respiratorie, fără a avea însă alți factori de risc. Copiii sunt internați împreună cu unul dintre părinți în zona roșie a secției de Boli Infecțioase”, spun medicii.

În același timp, în ultimele zile a crescut numărul pacienților care se prezintă pentru evaluare în urma infectării cu SARS-CoV 2.

„Creșterea numărului de cazuri a început acum aproape o săptămână. De la unul – doi pacienți pe zi care se prezentau pentru evaluare în Ambulatoriu, ieri după-amiază am avut 9 pacienți cu COVID-19. Din fericire, majoritatea au forme ușoare de boală. Principalul simptom este febra, dar au fost persoane care au dezvoltat și o tuse ușoară și chiar dureri musculare. Cele mai multe cazuri sunt din clustere familiale. Practic, au luat virusul unul de la celălalt, în familie. Evaluarea se face ca și până acum. Vorbim de analizele biologice obișnuite, se măsoară saturația de oxigen din sânge, tensiunea, se realizează un EKG și, dacă este nevoie, facem și un low-dose CT. Evaluarea se face în urma unei programări”, spune dr. Ana Enoiu Văduva, medic specialist boli infecțioase.

În prezent, în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie sunt internați 16 pacienți cu forme ușoare de COVID, care au dezvoltat pneumonii ce necesită monitorizare, și asta cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au diverse comorbidități.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Vorbim de un început de val 6. Din fericire, în România, cel puțin deocamdată, acest nou val care se bazează pe două subtulpini Omicron, BA4 și BA5, este mult mai redus decât în restul Europei. Cele două subtulpini  sunt însă mult mai contagioase, și asta se vede și în rapiditatea cu care se exinde infecția. Sunt țări care se confruntă acum cu zeci de mii de cazuri pe zi. Deocamdată, nu avem pacienți internați în Terapie Intensivă, dar trebuie sa fim pregătiți pentru ce e mai rău”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul spitalului.

Având în vedere numărul în creștere a cazurilor de COVID-19, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara a solicitat Direcției de Sănătate Publică creșterea numărului de paturi alocate infecției cu Sars-CoV 2, dar și redeschiderea unui compartiment de COVID-19 la Spitalul de Copii.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/