Subprefectul de Timiș strânge bani pentru cumpărarea de paturi ATI: „Este o adevărată bătălie pentru viață în spitale”

spital covid
Cuib de vise 1000x100

Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect, a anunțat că se strâng bani cu scopul cumpărării de paturi ATI și dotarea lor cu echipamentele necesare, în condițiile în care în spitale „este o adevărată bătălie pentru viață”.

În județul Timiș se iau măsuri astfel încât în spitale să existe cât mai multe paturi ATI pentru cazurile grave de infectări cu noul coronavirus. Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect, a anunțat că a vorbit cu directorii unităților medicale, care l-au asigurat că în județ vor fi peste 450 de paturi pentru forme severe și 50 de paturi ATI pentru cele grave.

Ovidiu Drăgănescu a organizat, marți, și o întâlnire cu mai mulți sponsori, în speranța că va reuși să adune fonduri pentru cumpărarea a încă șapte sau opt paturi ATI, dotate cu echipamente necesare, și a făcut apel la oamenii inimoși să dea o mână de ajutor.

Dacă sunt persoane care doresc să contribuie, sunt binevenite să o facă și pot anunța Instituția prefectului Timiș sau pe mine, personal. Deja, este o adevărată bătălie pentru viață în toate spitalele și secțiile unde sunt internați cei afectați de virus. Nu am ajuns în situația descrisă în București la Spitalul Marius Nasta, cu paturi pe hol, și pentru a nu ajunge și noi așa vă rugăm: să vă protejați prin purtarea măștii, distanțare socială și spălarea/dezinfectarea mâinilor cât mai des; apelați la un medic pentru un tratament cât mai rapid în caz de infectare + izolare față de alte persoane, inclusiv familia; în caz că tratamentul nu dă rezultate după 7-8 zile gândiți-vă la o posibilă internare în spital”, a afirmat subprefectul de Timiș.

STPT job 1000x200

De asemenea, Ovidiu Drăgănescu a făcut apel la populație să se imunizeze, la nivelul Timișoarei existând 12 centre de vaccinare împotriva Covid-19.

Încă mai e timp să vă vaccinați. Am redeschis și centrele care în vară s-au oprit din cauza interesului foarte scăzut pentru vaccinare. În cele 12 centre din Timișoara precum și în cele din periurbane și orașe se aplică și doza 3 pentru cei deja vaccinați. Important este să nu ajungem la forme grave și să trecem cu bine de acest nou val pandemic. Cu toții”, a explicat subprefectul de Timiș.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/