Subprefectul de Timiș cere gratuitate pe autobuzele electrice din Timișoara

autobuze electrice

Subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, cere autorităților locale să ofere gratuitate tuturor pe noile autobuze electrice ce urmează să intre în circulație.

Oficialul susține că astfel oamenii ar fi încurajați să lase mașinile acasă și ar fi și o promovare bună a Capitalei Europene a Culturii.

„Solicit administrației publice locale să le pună la dispoziția locuitorilor Timișoarei și nu numai, în vederea transportului în comun, în mod gratuit. Prin această facilitate, locuitorii orașului ar putea fi încurajați să lase mașinile acasă și să utilizeze transportul în comun pentru a se deplasa spre și dinspre locurile de muncă. Iar dacă obținem acest rezultat, putem spune că o astfel de măsură ar conduce la creșterea calității aerului în Timișoara”, a transmis Ionescu.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Cele 44 de autobuze electrice au costat 226 de milioane de lei, iar finanţarea nerambursabilă este în valoare de aproximativ 185 de milioane de lei. Contribuţia totală a Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este de 720.000 lei, iar a Municipiului Timişoara este de 178.407 lei.

 

banner maxagro