Subiect controversat, greșeli riscante – DIETA ÎN TIMPUL SARCINII

Dieta în timpul sarcinii – un subiect controversat! Kilogramele acumulate de graviduțe le determină pe unele dintre ele să ia măsuri drastice, cum ar fi înfometarea. Nu există greșeală mai mare! Copilul aflat în dezvoltare are nevoie de toate tipurile de nutrienți. Ce alimente sunt recomandate în timpul sarcinii ne spune specialistul în nutriție de la Natur House Reșița, Loredana Guran. 

Când ne referim la dieta în timpul sarcinii, nu vorbim despre restricționarea caloriilor sau despre încercarea de a pierde în greutate, ceea ce poate fi periculos pentru tine și copilul tău, mai ales că un regim de pierdere în greutate poate restricționa substanțe nutritive importante, cum ar fi fierul, acidul folic și alte vitamine și minerale importante.

Tipul de dietă pe care îl încurajăm în timpul sarcinii se referă la reglarea obiceiurilor alimentare pentru a vă asigura că primiți o alimentație adecvată pentru sănătatea dumneavoastră și a copilului dumneavoastră. Alimentația sănătoasă în timpul sarcinii este esențială pentru creșterea și dezvoltarea copilului. Pentru a obține substanțele nutritive de care aveți nevoie, trebuie să mâncați dintr-o varietate de grupuri alimentare, inclusiv fructe și legume, pâine și cereale, surse de proteine și produse lactate. Va trebui să consumați o cantitate suplimentară de 300 de calorii pe zi!

Iată câteva sugestii pentru crearea unei diete sănătoase în timpul sarcinii:

  • Fructe și legume: fructele și legumele conțin multe substanțe nutritive importante pentru sarcină, în special vitamina C și acidul folic. Femeile gravide au nevoie de cel puțin 70 mg de vitamina C zilnic, care este conținută în fructe, cum ar fi portocalele, grapefruit-ul și mierea, precum și legume, cum ar fi broccoli, roșii și varza de Bruxelles. Pentru a preveni defectele tubului neural, se recomandă administrarea a 0,4 mg de acid folic pe zi. O sursă bună de acid folic poate fi găsită în legume cu frunze verzi (alte surse de acid folic includ leguminoase, cum ar fi fasolea neagră sau lintea, mazărea și carne de vită). Ar trebui să aveți cel puțin 2-4 porții de fructe și 4 sau mai multe porții de legume zilnic.
  • Proteine: carnea, păsările de curte, peștele, ouăle și fasolea conțin proteina, vitaminele B și fierul necesar în timpul sarcinii. Copilul în curs de dezvoltare are nevoie de o cantitate mare de proteine, în special în al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Fierul ajută la transportarea oxigenului la copilul în creștere și, de asemenea, transportă oxigen la mușchii dvs. pentru a evita simptome precum oboseală, slăbiciune, iritabilitate și depresie.
  • Calciul: este esențial pentru a construi dinți și oase puternice, coagularea sanguină normală și funcția musculară și nervoasă. Deoarece copilul în curs de dezvoltare necesită o cantitate considerabilă de calciu, organismul dumneavoastră va lua calciu din oase, dacă nu consumați suficient prin dieta dumneavoastră (ceea ce poate duce la probleme viitoare, cum ar fi osteoporoza). Sursele bune de calciu includ laptele, brânza și iaurtul. Unele surse de calciu se găsesc și în legume verzi, fructe de mare, fasole și mazăre uscată. Trebuie să consumați zilnic cel puțin 4 porții de produse lactate.

Cabinetul Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter vă așteaptă în fiecare zi, de luni până vineri, pentru consultații și ajutor specializat din partea specialistului în nutriție Loredana Guran.

Pentru că sănătatea este cea mai importantă, Express de Banat împreună cu partenerii de la Natur House Reșița, publică în fiecare zi de sâmbătă câte un articol legat de nutriție și de asemenea vă invită la concurs pe pagina de Facebook Express de Banat.

Programările se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/