Studiu de 325.000 de lei pentru modernizarea rețelei de termoficare

conducte colterm

Primăria Timișoara va plăti 325.000 de lei pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate, identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru modernizarea rețelei de termoficare.

Licitația s-a încheiat. Autoritățile vor schimbarea a 29 de kilometri de conducte de termoficare. Multe dintre ele sunt vechi de zeci de ani.

„Din totalul vizat prin proiect pentru reabilitare, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate conductele vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune. Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic”, a transmis Primăria Timișoara.

Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei și va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.

Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, etapa 2 de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară.

Executant este ENERG REGEN TECH SRL, iar durata este de 180 de zile.