Program de design interior bazat pe tehnologie AR, tomberonul inteligent, sera automatizată pentru plante bio, sisteme de securitate care se bazează pe recunoaștere facială, transformarea energiei eoliene în energie electrică, autobuze culinare – sunt doar câteva dintre ideile de business prezentate de studenții UPT la Startup Ideas Competition.
Ideile de afaceri ale studenților au fost prezentate în cadrul unui proiect inițiat de InoHub UPT – Societatea Antreprenorială Studențească din UPT, implementat de către Cowork Timișoara, cu sprijinul Universității Politehnica Timișoara.
Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile, timp în care studenții au avut parte de sesiuni de networking & pitch practice, un workshop de pitching, dar și de sesiuni de mentorare, alături câțiva antreprenori de succes: Lucian Corduneanu (CEO & Co-Founder Sensix), Laura Bulai și Ovidiu Stegari (Helperz), Alexandru Vesa (CEO & Co-Founder AIMINDED), Robert Olariu (CEO Blume Technologies), Victor Balaniuc (Co-Founder Legend), Toma Grozăvescu (Fondator SMARTERS România) și Florin Trăilă (Co-Founder Lineo Engineering).
Cele mai bune idei au fost recompensate cu premii sub formă de burse, în valoare de 18.000 de lei.
Primul I a ajuns la echipa care a creat „Virtual home – program de design interior bazat pe tehnologie AR”, premiul II a fost acordat studenților care au avut ideea de „Clever city – prototip pentru waste management – tomberon smart cu sisteme innovative”, iar locul III l-au luat tinerii care vor să creeze „A.P.P.A. – o seră automatizată pentru cultivarea plantelor și legumelor BIO, care purifică aerul”.
Alte idei de startup-uri prezentate: sisteme de securitate care se bazează pe recunoaștere facială; tehnologie de transformare a energiei eoliene în energie electrică și o afacere cu autobuze turistice, în care se servește și mâncare tradițională.