Universitatea Politehnica Timișoara beneficiază de un nou laborator ultramodern, cu ajutorul unei companii private. Acum, studenții au la dispoziție un robot universal, 16 computere noi și un sistem performant de conferințe.
În laboratorul „Smart Robotics”, studenții Facultății de Mecatronică au toată infrastructura necesară pentru a-și dezvolta competențele în domeniul roboticii de ultimă generație.
„Investiția de 90.000 de euro realizată de DRÄXLMAIER Group în noul laborator oferă studenților oportunitatea de a face practică folosind cele mai noi tehnologii. Viitoarele generații de specialiști vor învăța să creeze aplicații și programarea roboților. Îndrumați de specialiștii universității, tinerii au șansa de a face primii pași într-o viitoare carieră de succes în domeniul roboticii”, a spus dr. Alexander Schubel, plat manager în companie.
„Viitorul începe în laboratorul de la universitate, însă poate continua în echipa noastră de specialiști din fabrică. Ne dorim ca studenții care fac practică aici să se înscrie în proiecte de internship și să devină colegii noștri. Avem în fabrică unele dintre cele mai inovatoare tehnologii de producție în segmentul E-mobility din industria auto”, a spus Bogdan Vasiliu, manager Focus Factory Components Systems/Battery System.
Conducerea Universității Politehnica Timișoara apreciază implicarea companiei în susținerea tinerilor.
„DRÄXLMAIER Group este un partener important al universității noastre. Vorbim despre o investiție în viitorul studenților universității – ei pot astfel urma stagii de practică folosind echipamente performante. Succesul DRÄXLMAIER și al universității depinde de dezvoltarea studenților noștri și transformarea lor în profesioniști”, susține conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.
Partenerul companiei în renovarea laboratorului este Asociația Școala Mamei Junior.
„Sute de studenți se vor bucura de rezultatele muncii noastre și ale investițieI. Tinerii care vor face primii pași în domeniul roboticii au acum cele mai bune condiții să facă practică într-un spațiu modern”, spune Ioana Vârtosu, președintele Asociației Școala Mamei Junior.
Tinerii pasionați de robotică au șansa să dezvolte ulterior o carieră în fabrica din Timișoara, unde se produc componente electronice și sisteme de baterii de înaltă tensiune pentru automobile hibrid și electrice.