Studenții Universității de Vest au ajuns la penitenciarul din Arad

54 de studenți ai Departamentului de Asistență Socială al Facultății de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest Timișoara au avut prilejul de a participa recent la seminarul intitulat „Rolul asistentului social în sistemul custodial”, organizat de Penitenciarul Arad.

Prin prisma acestui eveniment, studenții au avut ocazia să afle informații esențiale în ceea ce privește activitatea asistenților sociali, dar și de a descoperi aspecte din experiența celorlalți specialiști ai departamentului psiho-social. Astfel, aceștia și-au îmbogățit cunoștințele în domeniul de studiu, au vizualizat instrumentele standard pe care le utilizează asistentul social în activitatea sa și au discutat liber cu practicienii din acest domeniu, primind răspunsuri la eventualele nelămuriri.

Cu o colaborare de mai bine de 10 ani, Penitenciarul Arad și Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara oferă studenților oportunitatea de a se bucura de o experiență educativă inedită și inovativă, întrucât mulți dintre aceștia au văzut pentru prima dată cum arată interiorul unui penitenciar de maximă siguranță.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Acest eveniment este o inițiativă menită să completeze pregătirea formală a studenților la asistență socială, contribuind la întregirea viziunii despre rolul asistentului social din sistemul custodial. Diversificarea situațiilor de învățare este un deziderat pe care acest proiect își propune să îl îndeplinească, apelând la sprijinul practicienilor în asistență socială. Le mulțumesc partenerilor noștri pentru implicarea lor constantă în formarea profesională a viitorilor asistenți sociali”, a declarat Loredana Trancă de la Universitatea de Vest din Timișoara, coordonator al proiectului.

Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara reprezintă principalul mijloc de formare profesională acreditată din zona de Vest a României în ceea ce privește această specializare și oferă celor care doresc să se perfecționeze în acest domeniu posibilitatea de a se înscrie la ciclul I – licenţă (cursuri la zi sau la distanţă), ciclul II – masterat sau ciclul III – doctorat.

banner 970 x 250