Asociația Locus lansează o nouă ediție a concursului de idei și soluții pentru tinerii studenți de la Arhitectură. Perioada de desfășurare a acestuia este cuprinsă între 10 mai și 1 iunie.
Prin intermediul Școlii de vară „Baia de Arhitectură”, Asociația Locus dorește să continue activitatea Herculane Project începută în anul 2017. Scopul a rămas același: crearea unui spațiu pentru dialog și învățare prin intermediul căreia studenții să poată aduce contribuții valoroase în comunitate.
„Participați la concurs și alăturați-vă unuia dintre cele mai ambițioase proiecte culturale! Anul acesta așteptăm idei și concepte creative pentru malul Cernei și zona «La Cădițe»!”, este mesajul transmis de organizatori.
Concursul se adresează tinerilor studenți la Arhitectură, cărora li se cere să vină cu soluții și idei, care ulterior să fie puse în practică pentru revitalizarea zonei istorice a orașului de pe Cerna și protejarea patrimoniului cultural. Perioada de desfășurare a concursului este 10 mai – 1 iunie 2022. Concursul este deschis pentru echipe formate din două persoane.
Prin tema din acest an se propune o amenajare urbană formată dintr-o zonă de promenadă, o serie de locuri de stat acoperite aflate în directă legătură cu Pavilionul Naiada și un punct de belvedere către Baia Neptun și Podul de Fontă.
Prin organizarea Școlii de vară „Baia de Arhitectură”, Asociația Locus dorește să contribuie la îmbunătățirea calității vieții și spațiului urbanistic din Băile Herculane prin realizarea de intervenții urbane în zona istorică a orașului, și să ofere unelte pentru diversificarea procesului educațional și formarea de viitori specialiști în arhitectură.
Asociația Locus este o organizație non-guvernamentală care are ca scop salvarea și promovarea patrimoniului cultural, arhitectural, urbanistic și natural de pe teritoriul României. Asociația are ca prim proiect activitățile desfășurate sub tutela Herculane Project, o platformă de reactivare culturală și socială a nucleului istoric din Băile Herculane, cu instrumente arhitecturale, sociale și culturale, și având ca scop, pe termen lung, includerea ansamblului monument istoric în patrimoniul UNESCO.
Partenerii acestui proiect sunt: Primăria Băile Herculane și Consiliul Local Băile Herculane, Regia Națională a Apelor Române Banat și Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiş.