Studenți politehniști, pași înainte spre viitoarea carieră. Cum i-a ajutat universitatea?

Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Danke Consulting SRL, au sprijinit printr-un proiect de formare profesională 164 de studenți să facă primul pas în cariera lor, prin participarea tinerilor la stagii de practică. Proiectul s-a desfășurat pe parcursul ultimilor doi ani. 

Proiectului „Construiește-ți viitorul prin stagii de practică! – CONPrACT” a oferit consiliere profesională tinerilor din ani terminali, care au avut posibilitatea de a excela în parteneriate pe care universitatea le-a încheiat cu peste 100 de colaboratori, din care au rezultat 54 acorduri semnate și formarea unei baze de date împreună cu firme din zona de vest.

55 dintre acești studenți au obținut contracte de muncă, întrucât formarea lor în cadrul proiectului i-a perfecționat pentru cerințele de pe piaţa muncii. Tot în cadrul proiectului a fost acreditat un curs pentru designer de pagină web, iar peste 40 studenți, respectiv 18 cadre didactice din universitate, au absolvit acest curs.

Proiectul continuă în online cu ajutorul membrilor rețelei INCO, care vor menține platforma www.mytes.upt.ro în care se găsesc cursurile dezvoltate în proiect, materialele necesare activității de consiliere, precum și cele necesare atelierelor studențești.