Strategie pentru păstrarea campionilor

O mulţime de sportivi de valoare descoperiţi şi formaţi în judeţ au ajuns să cunoască marea performanţă apărând culorile cluburilor puternice din Bucureşti sau din alte oraşe. Loredana Ohîi şi Alina Vuc sunt ultimele exemple de medaliaţi la europene sau mondiale care părăsesc judeţul. În schimb, speranţa Olimpică, Daniel Rădeanu, este considerat un bun local şi rămâne la Reşiţa.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a pregătit o strategie pentru ca sportivii de valoare ai judeţului să nu mai fie racolaţi sau ademeniţi cu fel şi fel de oferte de alte cluburi din ţară. Gimnastul Daniel Rădeanu, dublu medaliat la Campionatele Europene de Gimnastică pentru juniori din Franţa, este doar unul dintre cei care se bucură de un tratament special. Astăzi, când sportivul a împlinit 18 ani, a fost invitat de profesoara Liliana Dacica, şeful sportului din Caraş-Severin, să ia parte la o festivitate de premiere dedicată lui. „Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret promovează personalităţile sportive ale judeţului şi aduce susţinere financiară pentru performanţele obţinute. Daniel s-a regăsit mereu în ultimii ani în topul judeţului ca speranţă olimpică şi iată că astăzi confirmă, se întoarce cu două medalii de argint de la Campionatele Europene, lucru care ne bucură şi ne dă încredere că se va afla la Olimpiada din 2016. Este o speranţă a gimnasticii româneşti, dar şi mondiale, pentru că este un gimnast complet. Este un moment special astăzi, pentru că Daniel împlineşte 18 ani”, a spus Liliana Dacica.
Component al lotului naţional de juniori, iar din septembrie cooptat la lotul olimpic de seniori, Daniel Rădeanu a intrat în atenţia cluburilor bucureştene. Directorul DJST spune însă că s-a terminat cu exodul sportivilor de valoare din Caraş-Severin. „Ne dorim foarte mult ca Daniel să rămână la un club din Reşiţa şi de aceea ne-am implicat foarte mult pentru ca el să nu poată da curs vreunei alte oferte. Consiliul Judeţean şi Direcţia pentru Sport şi Tineret au făcut demersuri pentru a înfiinţa CS Banatul Montan tocmai pentru a susţine financiar sportivii de valoare, iar Daniel este unul dintre ei. El va trece la CSM Reşiţa”, a mai spus Liliana Dacica. „Daniel va fi unul dintre cei mai buni gimnaşti ai lumii şi sperăm ca în 2016 să fie un component de bază al echipei României”, a adăugat Ioan Stan, reprezentantul Academiei Olimpice Române.