Strategie de dezvoltare stabilită împreună cu ONU pentru Băile Herculane

În staţiunea de pe Valea Cernei va fi prezentă astăzi o delegație de experţi din cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Vor avea loc mai multe întâlniri cu reprezentanţii administrației locale, cu reprezentanţii instituţiilor public, cu investitorii din zonă, dar şi cu toţi cei care sunt interesaţi de “Perla Banatului”.

Viitorul sună tot mai bine pentru Băile Herculane. După ce primarul Nicuşor Vasilescu a reuşit să salveze staţiunea atunci când nimic nu-i mai dădea vreo şansă, bătând cu încăpăţânare aproape zilnic drumul dintre Herculane şi Bucureşti, uşor, uşor, cea mai aceasta a început să renască. Au apărut proiecte de mare anvergură şi lucrurile nu se opresc aici, pentru că se pune la punct o strategie pe termen şi mai lung, nu numai pentru următorii ani, lucru mai puţin întâlnit la administraţie locale de pe la noi.

“Vor fi reprezentanţii ONU, ai Organizaţiei Mondiale în Turism, şi vom pune la punct o strategie de dezvoltare, strategie care se va transforma în lege. Este deja a doua dezbatere publică, ultima înainte de finalizarea strategiei”, a declarat Nicuşor Vasilescu, primarul din Băile Herculane.