Strategie comună pentru prevenirea inundațiilor. Câți bani se duc pentru motopompe?

Administrația locală derulează în prezent un important proiect din bani europeni. Acesta prevede cumpărarea de utilaje pentru intervenție în caz de inundații, dar nu numai.

În acest context, la sediul Primăriei Municipiului Reşiţa a avut loc o întâlnire de lucru, în cadrul proiectului aflat în implementare „Prevenirea inundaţiilor – pentru o calitate mai bună a vieţii”, Programul IPA Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, derulat de Municipiul Reşiţa şi Municipalitatea din Kikinda.

Au participat responsabili cu atribuţii în domeniu din cadrul administraţiei locale reşiţene, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin şi partenerii din Kikinda.

„Tema discuţiilor a vizat elaborarea unei strategii comune pentru identificarea zonelor cu risc de inundaţii şi a măsurilor pentru prevenirea acestor situaţii. În acest sens, reprezentanţii ISU Semenic au propus realizarea unei simulări de intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, în Reşiţa, în luna noiembrie, se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitate.

În perioada următoare, va fi stabilit un program de întâlniri de lucru pentru realizarea proiectului. Prin acesta, la Reșița se vor întoarce 635.000 de euro, iar contribuția locală se ridică la 12.000 de euro.