Nu prea se mișcă lucrurile pentru refacerea Ștrandului Termal din Timișoara. Șansele de redeshidere vara aceasta sunt minime.
După câteva intervenții la ștrandul de pe malul Begăi și o promisiune de campanie, muncitorii lipsesc de pe șantier. Am surprins și noi lipsa de mobilizare din această săptămână.
„Ne-am apucat să facem curățenie la Termal. E prima etapă din planul nostru de a redeschide ștrandul în această vară. Sunt camioane de gunoaie lăsate în urmă, interioare vandalizate, zone în ruină totală. Cred că cel mai bine vorbesc pozele despre dezastrul pe care l-am găsit acolo”, declara, în 11 martie, primarul Dominic Fritz.
Însă lucrările au avansat foarte puțin. Administrația spune că angajații Horticultura, care începuseră treaba la ștrand, au prea multe lucrări în oraș.
„Echipele Horticultura sunt mobilizate la maximum în această perioadă, în mai multe zone din oraș, dar și în cimitirele pe care le administrează și au avut și intervenții la Ștrandul Termal. Până în prezent, au fost executate câteva lucrări, precum eliminarea tonelor de deșeuri și lucrări de nivelare și pregătire a terenului, iar acum și la spațiile verzi. Au fost parcurse și proceduri birocratice pentru redeschiderea ștrandului, urmează alți câțiva pași și se fac eforturi pentru realizarea cât mai rapidă a investițiilor necesare, ștrandul fiind preluat cu suprafețe întregi care erau o ruină totală, cu bazine în stare avansată de degradare și cu spațiu neîngrijit. Proiectul de investiții merge înainte și se fac eforturi pentru a-l redeschide pentru timișoreni”, au transmis pentru Express de Banat reprezentanții Primăriei Timișoara, fără a menționa când ar putea fi redeschis Ștrandul Termal.
După ce se va elibera terenul de deșeuri și echipamente stricate, mai trebuie făcute unele investiții, printre care rețeaua și instalația electrică, rețeaua de apă, instalațiile de gaz, amenajările exterioare, reabilitarea bazinelor și instalarea unor noi filtre și instalațiile de irigat.
Autoritățile locale au evacuat firma care ocupase în ultimii 10 ani ștrandul. Cu o sentință judecătorească definitivă în mână, Primăria Timișoara așteaptă o despăgubire de 7 milioane de lei.