Știință și artă, proiect artistic inedit la Timișoara

expozitia interspatiu timisoara

Interspațiu este cea mai recentă expoziție de la META Spațiu Timișoara, în care cinci tineri artiști au experimentat cu arta și știința.

Cei cinci artiști, Mihai Toth, Mirela Cerbu, Sânziana Gheorghe, Ana Maria Szollosi, Onesim, au interacționat în cadrul proiectului „Emergent co-lab” cu artiști, oameni de știință, curatori, arhitecți, iar baza acestor întâlniri a constituit-o dialogul, schimbul de idei, experimentul.

„Experimentul este cel care a fundamentat întregul parcurs al acestui proiect, care s-a concretizat în jurul transferului epistemologic între profesioniști din arii diverse, și definește și expoziția INTERSPAȚIU. De la imagini onirice, unde granițele dintre realitate și imaginație sunt estompate, cum este cazul Sânzianei Gheorghe, la abstractul care reflectă complexitatea și ambiguitatea lumii moderne, în care formele se dizolvă și se reconfigurează într-un flux continuu, în situația instalației in-situ realizată de Mihai Toth, expoziția devine o serie de superpoziții”, transmite curatorul expoziției, Mirela Stoeac-Vlăduți.

Prin intermediul acestei juxtapuneri, expoziția devine un microcosmos al incertitudinii, unde fiecare element contribuie la un întreg mai mare și mai complex. Artiștii nu oferă răspunsuri definitive, ci deschid ferestre spre noi modalități de a înțelege și de a experimenta realitatea. În acest fel, incertitudinea nu mai este văzută ca un obstacol, ci ca o sursă de inspirație și creativitate, o forță care împinge limitele cunoașterii și ale expresiei artistice.

Expoziția INTERSPAȚIU va putea fi vizitată până pe 14 septembrie, de marți până sâmbătă în intervalul orar 12:00-18:00 la MV sci-art center.

Instalație de artă vizuală la META Spațiu

Instalație de artă vizuală la META Spațiu

Proiect artistic realizat din bonuri fiscale

Proiect artistic realizat din bonuri fiscale

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/