Din cele șase tabere școlare de pe raza județului, care existau în urmă cu 20 de ani, niciuna dintre unitățile de cazare timișene nu mai funcționează în acest moment.
Una s-a închis definitiv chiar la începutul anilor 2000, iar treptat au urmat și celelalte.
Pentru că erau într-o stare deplorabilă și necesitau și investiții urgente pentru lucrări de întreținere, fonduri care nu au fost alocate nici în 2023, nici în 2024, ultimele două rămase au fost și deconectate de la utilități.
„Cele cinci tabere pe care le avem în inventar, nu mai putem spune că sunt administrate pentru că sunt deconectate de la utilități, de la curentul electric. Primele două, Chevereșu Mare și Poieni Strâmbu au fost deconectate de la curentul electric de la 1 ianuarie 2023. Ce a mai rămas funcțional din tot patrimoniul nostru este baza turistică din Timișoara, care oferă zece camere pentru sportivi și tineri care participă la evenimente de profil în Timișoara. Tot așa, nici în 2023, nici în 2024 nu s-au alocat fonduri pentru lucrări și reparații de întreținere, motiv pentru care taberele sunt închise”, spune șeful Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, Aurel Cotarcă.
În urmă cu cinci ani, Consiliul Județean Timiș a cerut preluarea taberelor, pentru a putea accesa fonduri europene din Programul Regional Vest al ADR, însă acest transfer nu s-a făcut nici până în prezent. Pe lângă cele două menționate, în zona de est a județului au mai existat tabere școlare la Nădrag (Cornet), poate cea mai îndrăgită, Poieni Sat sau Gladna Montană.