Statul român riscă amenzi de 50 de milioane de euro

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Pe lângă măsura de infringement care ar trebui aplicată în cazul în care oficialii europeni sunt sesizați să verifice situația de la iazurile de decantare de la Moldomin, statul român ar fi amendat cu 50 de milioane de euro. Suma este de cinci ori mai mare decât ar costa ecologizarea la momentul actual.

Problemele de mediu din Caraș-Severin dau tot mai mari bătăi de cap oficialilor de la mediu, care fac controale peste controale ca să țină situația sub control. Probleme sunt, în egală măsură, la gropile de gunoi din județ, dar și la iazurile de decantare de la Moldomin. În ce privește deșeurile, oficialii Uniunii Europene au trimis deja comisarii să verifice situația din Caraș-Severin. Partea proastă a lucrurilor este că pe județ s-ar putea aplica măsura de infringement, din cauza problemelor depistate.

Același lucru s-ar putea întâmpla și din cauza societății Moldomin, pentru care vecinii sârbi au depus o plângere la Comisia Uniunii Europene. “Dacă la acest moment, comisarii ar veni pentru controale, statul ar risca o amendă de 50 de milioane de euro. Valoarea ei ar fi de 5 ori mai mare decât ar costa ecologizarea zonei acum”, a precizat Marius Cârpean, comisarul-șef al Gărzii de Mediu din Caraș-Severin.

Ca să își demonstreze interesul pentru problemele oamenilor, reprezentanții de la centru au trimis o delegație formată din doi comisari, care ar urma să dea soluții pentru problema poluării. În urma unei lungi analize, concluzia la care au ajuns este că cel mai periculos și mai toxic iaz este Tăușani. De asemenea, aceștia au mai adăugat că singura salvare ar fi elvețienii de la Mineco. „Singura variantă ar fi ca firma să cumpere uzina, însă la acest moment, Moldomin trebuie să rezolve problema intabulării terenurilor pentru ca societatea să poată fi vândută”, a spus Marius Cârpean, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Caraș-Severin.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Astfel că, acum, soarta Moldomin stă în mâinile directorului Iacob Chișărău, care trebuie să rezolve problema intabulării suprafețelor societății. Partea proastă a lucrurilor este că în cazul în care situația rămâne la fel, iar Uniunea Europeană vine cu controale peste societate, atunci amenzile pe care statul român riscă să le ia sunt de cinci ori mai mari decât valoarea ecologizării. La momentul actual, curățarea zonelor toxice s-ar ridica la circa 12 milioane de euro.

 

 

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/