Stațiunea Băile Herculane, promovată printr-o aplicație mobilă

baile herculane

Aplicația va prezenta atracții, obiective și clădiri de patrimoniu din Băile Herculane. În același timp, va oferi informații despre unitățile de cazare, facilități gastronomice, posibilități de agrement, transport și alte servicii utile pentru turiști și nu numai.

Stațiunea de pe Valea Cernei va putea fi descoperită și prin intermediul unei aplicații mobile, care va servi drept ghid atât pentru turiști, cat și pentru localnici, având drept scop prezentarea orașul din punct de vedere turistic și administrativ.

Primăria Băile Herculane a bătut de curând palma cu un furnizor de aplicații din Cluj-Napoca. Acesta are la dispoziție mai multe luni pentru a pune la punct o aplicație de mobil pentru orașul-stațiune de pe Valea Cernei, unde se vor găsi informații utile despre atracțiile turistice din Băile Herculane. Prin intermediul aplicației se vor putea adăuga și administra obiectivele turistice, instituțiile de cultură, unitățile economice, de cazare și servirea mesei, evenimentele de interes, se vor prezenta serviciile publice și comunicatele prezente pe site-ul Primăriei. Aplicația va conține minimum 10 categorii diferite de informații, urmând ca reprezentanții administrației locale de pe Cerna să se ocupe de introducerea datele (informații, descrieri, poze) în aplicație.

expresb 1000x100

Aplicația «City App» este foarte importantă pentru promovarea turistică a orașului, conține foarte multe informații despre monumentele și obiectivele turistice din stațiune și în viitor va fi legată și de un site de informare turistică a orașului. În plus, va face conexiune cu toate serviciile Primăriei, care vor fi introduse în această aplicație. Va lega Primăria online și va da informații către turiști. Aplicația nu va putea fi accesată imediat, pentru că este mult de lucru la ea. Lucrurile nu sunt atât de simple, cum pot părea la prima vedere. În momentul de față s-a făcut achiziția, urmează să se facă arhitectura aplicației, după care vom introduce informațiile în aplicație. Deci, întreaga procedură va mai dura câteva luni bune.”, ne-a declarat Dan Buru, referent cultural în cadrul Primăriei Băile Herculane.

Pentru achiziționarea acestei aplicații, administrația locală din stațiunea de pe Valea Cernei a plătit suma de 36.500 de lei.