Statisticienii din Timișoara, în a șasea zi de protest

protest directia regionala de statistica timis
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

E a doua săptămână în care angajații Direcției Regionale de Statistică Timiș sunt în protest. Ei reclamă salariile mici în raport cu complexitatea muncii depuse. 

„Am adoptat această formă de protest pentru a ne exprima nemulțumirea față de salariile foarte mici raportate la importanța și complexitatea muncii noastre. În competența statisticienilor intră calculul indicilor prețurilor de consum (IPC) și a celorlalți indicatori pe termen scurt (ICA, IPPI) fără de care deciziile importante ale aceluiași Guvern nu se pot lua. Doar prin munca de zi cu zi a statisticienilor se poate calcula PIB-ul României pe baza căruia tot Guvernul întocmește bugetul țării noastre. ​Cu toate acestea, personalul statistic este mai slab remunerat decât personalul din alte instituții publice.”, au transmis angajații DRS Timișoara.

promovare banner maxagro

Angajații tuturor direcțiilor teritoriale de statistică sunt în a șasea zi de protest față de netranspunerea în legislație a Memorandumului aprobat în ședință de Guvern, în 13 iulie 2022, cu privire la „soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică”.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/