Statistici îngrijorătoare! Tot mai multe droguri în rândul tinerilor și rețele greu de stopat în Caraș-Severin!

Alarmant nu este doar faptul că numărul consumatorilor de droguri este în creștere. Vârsta de debut a consumului de droguri este în scădere! O rețea-suport între instituțiile statului și organizațiile nonguvernamentale, un plus în lupta împotriva drogurilor.

Din cauza creșterii consumului de droguri în rândul tinerilor, prefectul județului Caraș-Severin, Florența Albu, a organizat o întâlnire pentru a vedea ce se poate face în acest sens. La întrunirea din sediul Instituției Prefectului au participat mai multe organizații nonguvernamentale care lucrează cu tineri și reprezentanți ai instituțiilor statului.

„În această săptămână a avut loc o întâlnire deoarece am constatat că în rândul tinerilor consumul de droguri este în creștere. Grav este și faptul că scade vârsta de debut la droguri, îngrijorător pentru toți. Consider că trebuie să ne implicăm cu toții, nu numai instituțiile statului, ci și organizațiile nonguvernamentale care lucrează cu copiii. Astfel, i-am invitat pentru găsirea unor soluții. Până vom reuși să aducem finanțare pentru realizarea unor centre de zi în oraș pentru consilierea celor care sunt dependenți de droguri, dar și celor care pot fi în situație de risc, ne-am gândit să facem o rețea-suport între noi, instituțiile statului și organizațiile nonguvernamentale. Unul dintre obiective este să putem obține implicarea voluntară a unor psihologi specializați în domeniu. Deja sunt persoane care s-au oferit să ofere muncă voluntară în acest sens.”, precizează prefectul județului Caraș-Severin, Florența Albu.

În continuare se intensifică urmărirea traficanților, controalele în școli, există și planuri de măsuri aprobate, ne mai spune prefectul județului. „Noi vrem să venim complementar. Până la urmă, toată societatea trebuie să-și aducă aportul pentru combaterea consumului de droguri.”, încheie Florența Albu.