Statistică de final de BAC: 16 elevi eliminați!

O dată cu susținerea ultimei probe scrise din cadrul sesiunii de vară, alți patru elevi nu au respectat regulamentul și au încercat să fraudeze examenul.

Nici la această ultimă probă a examenului elevii nu au fost în totalitate cuminți. Chiar dacă până acuma, în județ au existat deja 12 elevi care au fost prinși asupra faptei cu materiale de copiat în sălile de examene, ceilalți elevi nu s-au lăsat intimidați de acest număr și au pus la încercare atât atenția asistenților supraveghetori cât și funcționalitatea camerelor video.

Astfel patru elevi, doi de la centrul de examen Liceul Teoretic”Eftimie Murgu” Bozovici, unu de la centrul de examen Liceul Hercules Baile Herculane și unu la Liceul Teoretic”Tata Oancea”  din Bocșa, au fost prinși având asupra lor telefoane mobile și handsfree. Conform procedurii, aceștia au fost eliminați din examen, fără să li se recunoască rezultatele celorlalte probe, atât scrise cât și cele de competență.

La finalul probelor scrise ale acestei sesiuni de Bacalaureat, un total de 16 elevi cărășeni au fost eliminați din examen, iar tentativa lor de fraudare i-a costat destul de mult: „Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de Bacalaureat”, declară vicepreședintele Comisiei Județene de Bacalaureat, Ion Chiosa.