Stații de încărcare a mașinilor electrice într-o comună de lângă Timișoara

Într-o comună aflată lângă Timișoara sunt șanse să fie instalate mai multe stații de încărcare a vehiculelor electrice. Primăria Ghiroda anunță că a depus un proiect spre finanțare nerambursabilă în acest sens, cu o valoare de peste un milion de lei.

Primăria Ghiroda anunță că sunt șanse ca, în viitorul apropiat, să fie instalate șase stații de reîncărcare a vehiculelor electrice.

Proiectul depus la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) reprezintă soluția pentru adaptarea unei infrastructuri încă nedezvoltate la nevoile actuale. Acest lucru se datorează creșterii utilizatorilor de mașini hibride și electrice, în contextul unei piețe care începe să devină din ce în ce mai accesibilă. Programul urmărește îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice”, au informat reprezentanții instituției.

1000x200 dacus 02

Valoarea finanțării nerambursabile se ridică la peste un milion de lei, banii urmând a fi folosiți pentru instalarea a patru stații de reîncărcare a mașinilor electrice în localitatea Ghiroda și două stații în Giarmata Vii.

publicitate si promovare online banner maxagro