Starețul Mănăstirii Partoș, internat la ATI! Este nevoie urgentă de plasmă

Starețul Mănăstirii Partoș, din județul Timiș, a fost diagnosticat cu coronavirus, dar a dezvoltat o formă severă de boală și a fost transferat la Terapie Intensivă. Padre, așa cum îi spun toți apropiații, are nevoie urgentă de plasmă.

Colectivul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș a făcut un apel către toți cei care au fost diagnosticați cu COVID-19 și au trecut printr-o dublă testare negativă.

„Padre, cum îl știm majoritatea, este starețul Mănăstirii Partoș, Varlaam Almăjanu și este internat acum la Spitalul <<Victor Babeș>> Timișoara. Starea lui s-a agravat și este internat acum la ATI. Beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală din țară. Singurul lucru care lipsește este plasma hiperimună (sânge provenit de la bolnavi vindecați de COVID-19). Dacă ați avut COVID-19 sau știți pe cineva care a avut, puteți dona la Centrul de Transfuzii de lângă Spitalul Județean Timișoara, pentru Padre. El are grupa de sânge A II. Padre este un apropiat al nostru, al pompierilor români, având în vedere că la Mănăstirea Partoș este înmormântat Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. În fiecare an pe 15 septembrie, pompierii îl prăznuiesc pe cel pe care l-au ales ca ocrotitor și izbăvitor – Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1956, și având Sfintele Moaște în Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Legătura acestui minunat Sfânt cu instituția pompierilor o realizează tocmai minunile și faptele sale, printre care și salvarea orașului Timișoara, pe vremea când era mitropolit al Banatului, din calea flăcărilor ce amenințau să distrugă așezarea în totalitate”, au transmis cei de la ISU.

leader board 728 x 90 px

Starețul Mănăstirii Partoș a postat un mesaj pe Facebook în urmă cu două zile. A anunțat că este internat în spital și i-a sfătuit pe oameni să își poarte de grijă pentru că noul virus nu iartă pe nimeni.

„Din păcate, după primirea rezultatelor testului am fost declarat pozitiv. Se pare că fratele acesta, COVID, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. Vă rog să vă amintiți de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugați și pentru toți bolnavii și pentru medicii și personalul medical care fac atât de mult bine și care au o misiune deloc ușoară. Vă port și eu în gândurile mele. Sunteți o icoană deasupra căreia mă odihnesc și de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună. Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor… știți cât de mult țin la asta. E esențial! Vremurile nu sunt bune… Dacă cineva a fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea și observă simptome, vă rog mult să vă căutați medicul de familie, faceți testul și să aveți grijă de voi. Rămâneți statornici în dragoste! Vă îmbrățișez din suflet! Mulțumesc pentru atâtea mesaje frumoase care mi-au mișcat inima. Sunteți tezaurul meu”, a scris Padre.

Cei care doresc să doneze plasmă pentru Padre se pot programa la Centrul de Transfuzie Sanguină din Timișoara prin intermediul aplicației DONORIUM sau pot suna la numerele de telefon disponibile pe site. Programul centrului este de luni până vineri, de la 8.00 la 13.00. Este nevoie de șapte sau 10 zile pentru ca plasma donată să fie pregătită, iar donatorii sunt sfătuiți să se programeze cât mai repede.

„Când faceți programarea respectivă nu puteți cere specific să fie donată unei anumite persoane, dar evident că dacă există plasmă A II va ajunge și la Padre”, au mai spus cei de la ISU.