Timișoara găzduiește o conferință despre chirurgia robotică Da Vinci, tehnologie recunoscută ca standard de aur în tratamentul modern al cancerului.
Spitalul MedLife Medici’s din Timișoara găzduiește marți, 15 aprilie, de la ora 17.30, o conferință de referință despre chirurgia robotică Da Vinci, care va reuni specialiști din România și Europa ce vor dezbate ghidurile actuale de practică și abordările multidisciplinare în chirurgia oncologică.
Tehnologia Da Vinci este considerată, în ghidurile internaționale, singura metodă chirurgicală recunoscută oficial ca „standard de aur” în tratamentul cancerului de prostată. De asemenea, se dovedește tot mai eficientă în forme de cancer colorectal, renal, ginecologic și altele. În prezent, aproximativ 80% dintre intervențiile robotice sunt efectuate în urologie, 15% în chirurgia generală și 5% în ginecologie.
Conferința organizată la Timișoara oferă participanților acces la informații despre:
Chirurgia robotică înseamnă precizie superioară, intervenții minim invazive și o recuperare accelerată, cu riscuri mai mici comparativ cu metodele clasice.
Deși Timișoara a avut, în trecut, un rol important în inovația medicală din România, în ultimii ani orașul s-a confruntat cu o izolare nefastă în domeniul chirurgiei robotice. În acest context, prof. univ. dr. Ciprian Duță a fost unul dintre puținii specialiști care au continuat să opereze la cel mai înalt nivel. Cu peste 500 de intervenții robotice reușite, el activează astăzi exclusiv în cadrul Spitalului MedLife Medici’s, un centru de excelență în medicina privată din România și Europa de Est.
Organizatorii subliniază că este esențial ca Timișoara să-și regăsească rolul de lider regional în medicina de înaltă performanță. Mai mult, întregul corp medical, de la medicii de familie până la specialiști, are nevoie de acces la informație actualizată privind noile standarde, pentru a oferi pacienților oncologici cele mai bune șanse de tratament și recuperare.
Conferința din 15 aprilie de la Timișoara Convention Centre reunește experți renumiți în domeniul chirurgiei robotice, care se alătură echipei coordonate de prof. Ciprian Duță și comunității medicale din Timișoara și Banat:
Abordarea multidisciplinară este completată de: