„Stăm cu urgențele de 6 luni afară! Chiar nu se mai poate!”

crina ioan
untitled design set 970x90 px

Romeo Dunca e somat să citească legislația în vigoare și să se ocupe de problemele urgente ale Spitalului Județean de Urgență Reșița în loc să denigreze și să încerce obsesiv să demită managerul!

Încercările președintelui CJ de a schimba din nou componența Consiliului de Administrație de la Județean, pentru a nu știu câta oară, ca în final să o poată demite pe Alina Stancovici, l-a scos pur și simplu din sărite de Ioan Crina. Consilierul județean PSD, stăpân pe tot ce înseamnă Cod Administrativ, i-a ținut o adevărată lecție lui Romeo Dunca înainte de a-i cere să rezolve cu prioritate situația Unității de Primiri Urgențe. E de notorietate că, de mai multe luni încoace, pacienții care se prezintă la Urgențe sunt îngrijiți în containere, instalate în curtea Spitalului Județean.

„Numărul de paturi din spital e dat prin ordin de ministru, nu e dat de manager. Chiar nu citește nimeni niște legi simple? Nu se mai întâmplă nimic la spitalul ăla? Nu contează că stăm de 6 luni cu UPU afară? Denigrăm pe toate posturile și în toate ziarele spitalul și vrem să crească numărul de pacienți? Nu se poate, chiar nu se mai poate! Faceți rău! Poate vă vine mintea la cap!”, a răbufnit Crina la adresa lui Dunca în plenul Consiliului Județean.

publicitate ziar expresb 1000x100

Consilierul județean are perfectă dreptate în cazul UPU, dar Romeo Dunca o ține pe-a lui. „Nu vă bateți gura de pomană! Mergeți la poarta spitalului și explicați-le lor de ce nu e personal, de ce nu s-a făcut reorganizare, de ce nu s-a renunțat la paturi pe secțiile unde nu există grad de ocupare. De ce vorbiți prostii? Habar nu aveți ce demersuri am făcut și că nu au fost băgați în seamă oamenii care au venit cu soluții. Managementul ne-a sfidat, de fapt, a sfidat pacientul!”, i-a replicat președintele CJ social-democratului.

Alina Stancovici va fi repusă imediat în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița de către instanțele de judecată, atrage atenția Ioan Crina, în cazul în care Romeo Dunca o va revoca încă o dată, prin dispoziție de președinte CJ. Cum, de altfel, a mai făcut-o, instanțele într-adevăr spunând că revocarea s-a făcut cu încălcarea legii. „Ați citit măcar contractul de management, care nici măcar nu mai e valabil, că nu e făcut după legea nouă? Nu vă gândiți la UPU, că e treaba noastră să le asigurăm condiții? Vă consumați energia, vă chinuiți să-l schimbați pe Viorel Bașag din Consiliul de Administrație, dar nu vă gândiți cum să facem noi, Consiliul Județean, ca să meargă spitalul! Faceți lucruri doar pentru a schimba pe cineva? Aveți vreun interes personal, că de bunul mers la spitalului nu aveți grijă?”, a conchis Crina.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/