Se mută mai puțini stâlpi și drumul va avea 4 benzi – soluția pentru modernizarea DJ691 prin Dumbrăvița

52241178972 c142b460a2 k

Nu se mai mută toți stâlpii, dar drumul prin Dumbrăvița va avea totuși 4 benzi. Aceasta este soluția agreată de ADR Vest pentru modernizarea DJ691.

Autoritățile județene au refăcut măsurătorile și au ajuns la concluzia că nu mai trebe mutați toți cei aproximativ 200 de stâlpi. De fapt, trebuie relocați doar 70. Așa că CJT și PMT trebuie să găsească rapid o soluție pentru ca lucrările să poate începe în primăvară.

„Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a avizat soluția pentru extinderea drumului județean la patru benzi de circulație, câte două benzi pe fiecare sens, și menținerea liniei de troleibuz existentă, propusă de UAT Județul Timiș, în calitate de lider de parteneriat, în condițiile implementării acesteia cu respectarea normelor de proiectare și a legislației în vigoare”, a transmis ADR Vest.

Soluția de reproiectare aferentă tronsonului 1 al DJ 691, respectiv cel cuprins între km 2+725 și km 5+800, pe teritoriul comunei Dumbrăvița, se încadrează în prevederile contractului de finanțare.

celtic transilvania 1000x100px

„Având în vedere importanța proiectului pentru comunitățile pe care le deservește, ADR Vest a organizat și mediat mai multe întâlniri tehnice și de decizie cu beneficiarul proiectului și cu partenerii implicați, astfel încât să poată fi identificate cele mai bune soluții pentru depășirea cu succes a impedimentelor și a dificultăților apărute pe parcursul implementării proiectului. ADR Vest asigură în continuare tot suportul tehnic necesar pentru continuarea investiției”, mai spun reprezentanții ADR Vest.

Proiectul trebuie implementat de Consiliul Județean Timiș conform contractului și termenelor impuse prin POR 2014-2020, până la sfârșitul anului 2023, data finală până la care se vor putea realiza plăți din fonduri europene în cadrul programului. Altfel, banii europeni, 80 de milioane de lei, se pierd.

 

banner maxagro