Stagiu militar voluntar pentru românii cu vârste între 18 și 35 de ani

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că românii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani se vor putea înscrie într-un stagiu militar voluntar, în care 4 luni vor sta în unitate.

Vasile Dîncu a vorbit miercuri-seara despre proiectul unui stagiu militar voluntar. Ideea acestui stagiu a apărut după ce au fost observate reacțiile pe social media, unde experții Ministerului Apărării au sesizat că există o dorință a unor oameni de a avea o pregătire militară minimă.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Avem în transparență în această toamnă, cred că o să reușim să trecem în Parlament un proiect de lege pentru stagiu militar voluntar. Patru luni ar fi maximul pentru pregătire militară, în funcție și de armă, de specialitate. Stai în unitate. Evident, ai echipament gratuit, primești și o soldă, nu am stabilit sumele exact”, a spus ministrul Apărării, la Antena 3.

Sumele pentru soldă vor fi cuprinse, cel mai probabil, între 1.500 și 2.000 de lei pe lună, iar la finalul stagiului militar există și posibilitatea ca absolventul să primească trei salarii medii, ca primă pentru înscriere.

Cei care se vor putea înscrie la stagiul militar voluntar trebuie să aibă între 18 și 35 de ani.

Dîncu a mai spus că cei care vor finaliza stagiul militar voluntar se vor putea înscrie în Armată, având o șansă în plus: „Noi vom folosi această șansă pentru a selecționa oamenii foarte buni pentru ofițeri, subofițeri, pentru maiștri militari. Este o ocazie extraordinară să vezi oamenii care au vocație sau un talent deosebit, care au dorință”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/