Sprijin suplimentar pentru persoanele cu probleme speciale. La Caransebeș s-a făcut modificarea

Primăria Caransebeș se îngrijește de persoanele cu probleme speciale și pentru anul 2017 dă posibilitatea unui număr mai mare de persoane să beneficieze de indemnizație din partea administrației publice locale.

Cu unanimitate de voturi, consilierii locali au aprobat, la recenta ședință de lucru, 80 de posturi de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav pentru anul ce tocmai a început, în baza legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Conform legii, administrația publică locală are obligația să prevadă și să garanteze în bugetul local sumele necesare din care să suporte salarizarea, precum și celelalte drepturi cuvenite asistentului personal.

CITEȘTE ȘI: Primăria Caransebeș face slalom printre obligațiile Guvernului. Pentru binele comunității!

În urma analizării solicitărilor, cât și a eventualelor modificări care pot surveni la dosarele în plată, cum ar fi decese sau schimbarea gradului de handicap, conducerea Primăriei a propus mărirea numărului asistenților persoanelor cu handicap cu 9 posturi, față de 71 câte s-au înregistrat în 2016, astfel că pentru 2017 numărul s-a majorat, la fel și cheltuielile de la bugetul local. Dacă în 2016 Primăria suporta 150.000 de lei pe an, reprezentând 10% din valoarea sumei totale datorate pe care o achită statul, în 2017 Primăria Caransebeș va suporta 200.000 de la buget pentru cei 80 de angajați.