Sprijin pentru femeile din Timiș victime ale violenței în familie, în cadrul unui proiect european

publicitate si promovare in ziar

Femeile care sunt victime ale violenței în familie primesc un sprijin important din partea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș pentru a începe o viață nouă, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni.

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș anunță că oferă sprijin victimelor violenței în familie, în cadrul unui proiect european intitulat „Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”.

Potrivit reprezentanților instituției, prin intermediul finanțării de la Uniunea Europeană a fost realizată o locuință protejată destinată acestor victime, cu o capacitate de șase locuri, cu scopul de a le ajuta să înceapă o viață nouă.

De asemenea, a fost constituit și un grup de suport care oferă asistență psihologică și de dezvoltare personală. Totodată, a fost realizat un cabinet de consiliere vocațională, în cadrul căruia victimele violenței domestice sunt sprijinite pentru a-și găsi un loc de muncă mai ușor.

DGASPC Timiș face un apel la persoanele care sunt abuzate în familie să solicite sprijin, pentru a ieși din astfel de situații critice.

Încurajăm femeile victime ale violenței domestice să se înscrie în grupul țintă al proiectului, la sediul DGASPC Timiș din Timișoara, Piața Regina Maria, nr. 3, telefon 0256 – 490 281. De asemenea, tot la acest număr pot fi obținute informații suplimentare referitoare la proiect sau la condițiile pentru a beneficia de serviciile menționate mai sus”, transmit reprezentanții instituției.

 

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01