Sprijin pentru familiile defavorizate din Reșița

distribuire pachete
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Primăria Reșița vine în ajutorul cetățenilor din zonele marginalizate ale orașului. Mai multe familii au primit obiecte de uz casnic, precum frigidere, oale și tacâmuri.

Municipalitatea de pe Bârzava, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială din subordinea instituției, are în implementare proiectul „Locuim împreună în Reșița’’, prin care se urmărește îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru comunitățile din zonele marginalizate din oraș.

„Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea condițiilor de locuire din spațiile locative publice și combaterea discriminării și a segregării ZUM (zone urbane marginalizate – n.r.) ale municipiului Reșița prin facilitare comunitară, asistență juridică pentru reglementarea actelor de identitate și activități sportive, acțiuni comunitare, culturale și îmbunătățirea practicii locale până în decembrie 2023, urmărindu-se integrarea comunităților din ZUM în comunitatea mai largă a orașului, reglementarea actelor de identitate pentru obținerea drepturilor de asistență socială și încadrarea în școală a copiilor.”, informează Biroul de Comunicare a Primăriei Reșița.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

distribuire pachete 2

De asemenea, reprezentanții administrației locale, mai precizează că prin acest proiect au fost achiziționate 65 de pachete care conțin fiecare câte un frigider, un set de oale, un set de tacâmuri, ce au fost oferite familiilor din zonele urbane marginalizate. Distribuirea pachetelor a început în 27 iulie, întreaga acțiune urmând a se încheia până în 15 august.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/