Spre ce se îndreaptă banii de la Guvern în oraşul Anina?

Chiar dacă sumele repartizate de către actuala putere primăriilor din țară, cu ocazia celei mai recente rectificări bugetare, au stârnit un val de nemulțumiri, în special în rândul primarilor social-democrați, cei care acuză actualul guvern de faptul că a acordat sprijin financiar comunităților în funcție de culoarea politică a conducerii, nicidecum în funcție de nevoile oamenilor, există totuşi edili care s-au arătat recunoscători faţă de infuzia de care au beneficiat bugetele locale. Se-ntâmplă și în orașul Anina, acolo unde, cu un milion de lei, au fost acoperite nu doar salariile celor care fac parte dintr-o categorie specială de angajați, ci și o parte din cheltuielile ce țin de infrastructură.

„În urma rectificării bugetare din luna septembrie, orașul Anina a fost beneficiarul sumei de un milion de lei. Ei bine, cu banii respectivi am achitat tot ceea ce înseamnă salariile asistenților personali și cele ale persoanelor cu dizabilități de pe raza UAT-ului. Deci, din acest punct de vedere, suntem la zi. Și tot cu ajutorul banilor veniți de la nivel central am reușit să achit o parte din lucrările pe infrastructură, strada Horea, pe care am betonat-o, strada Drum Nou.”, a precizat, pentru expessdebanat.ro, primarul Gheorghe Românu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Cu toată generozitatea manifestată de Guvernul Orban față de orașul Anina, edilul liberal a dat de înțeles că așteaptă o nouă rectificare bugetară, care, cel mai probabil, va avea loc în luna decembrie, așa cum s-a întâmplat la finele lui 2019, asta pentru a putea trece în 2021 fără datorii: „E drept că ajutorul financiar de care am beneficiat în luna septembrie a fost de bun augur, însă, pentru a încheia anul 2020 fără datorii, vom avea nevoie din nou de sprijin. Acum, la capitolul angajați dintr-o categorie specială, stăm bine, suntem la zi, dar nu vom putea acoperi aceste cheltuieli în lunile noiembrie și decembrie, plus alte cheltuieli pe care le avem de stins.”, a adăugat șeful administrației publice locale din Anina.

Sursa foto principal: zf.ro.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/