Sportul ca pasiune! Elevi de la Hasdeu, galerie pentru echipa de volei feminin a CSM Lugoj

galerie 2
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Echipa de volei feminin CSM Lugoj este foarte îndrăgită în Lugoj, parcursul sportivelor fiind un bun exemplu și pentru tinerii din municipiu. Cum orice echipă de succes are nevoie de o galerie pe măsură, elevi din două clase de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” sunt prezenți la fiecare meci al voleibalistelor.

În zilele noastre, nu se întâmplă prea des ca tinerii să fie mai atrași de activitățile sportive decât de dispozitivele electronice. La fel, sunt ceva mai rare cazurile în care sportivii sunt luați drept model de urmat în detrimentul vedetelor atotprezente în mass media și pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, iată că la Lugoj mai mulți liceeni de la „Iulia Hasdeu” constituie o galerie de excepție pentru echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal. În prezent, este vorba despre elevi din clasele XII B – profil Științe ale naturii (diriginte prof. Elena Ciociu) și XI A – profil Matematică-Informatică, tineri care sunt nelipsiți de la meciurile disputate la Lugoj. Tradiția continuă de mai bine de zece ani, la inițiativa prof. Elena Ciociu, care le-a insuflat mai multor generații de elevi cărora le-a fost dirigintă sau dascăl pasiunea pentru sport.

Cea care le-a îndrumat pașii elevilor către acest sport, prof. Elena Ciociu, spune că și-a dorit în primul rând ca tinerii să aibă o pasiune pentru o activitate unde se cântă imnul național. Este foarte important ca noua generație să trateze cu respectul cuvenit intonarea acestuia, însușindu-și regulile de etichetă pentru astfel de momente solemne.

„Elevii învață să formeze o echipă și își dezvoltă și spiritul fair-play. S-au și legat anumite prietenii frumoase, pentru că eu am făcut și deplasări cu elevii la meciurile fetelor, în special în perioada 2011-2015. Am fost la Craiova, Cluj, Blaj sau la Tg. Mureș. Le-a plăcut de fiecare dată, au fost foarte încântați. Singuri, după ideile lor, elevii își concep pancartele, sloganurile. În prezent au și o șefă a galeriei, eleva Ivana Schirta, din clasa a XII-a B, care organizează întreaga activitate. Sora sa joacă și ea volei, la echipa de junioare. De subliniat că aproape toți elevii care vin la galerie sunt elevi foarte buni, numai cu note de 10. Toboșarul galeriei, spre exemplu Sebastian Trifoi, tot din clasa a XII-a B, a terminat cu media 10 anul trecut, iar anul acesta se menține la fel de bun”, spune prof. Elena Ciociu.

untitled design set 970x90 px

Ideea unei galerii constituită din elevi a luat naștere acum aproximativ 15 ani, la îndemnul lui Dan Brudiu, actualului președinte al secției de volei a CSM Lugoj.

„Îmi spunea adesea că ar fi excelent să fac o galerie constituită din copii și așa, în timp, am prins și eu drag de acest sport și i-am făcut și pe copii să îndrăgească voleiul. Faptul că echipa a avut performanțe notabile ne motivează și mai mult”, adaugă prof. Elena Ciociu.

Liceenii sunt foarte dedicați activității, inclusiv cei care nu locuiesc în oraș fac tot posibilul să fie prezenți la meciurile de volei care au loc în municipiu. Îi leagă spiritul de echipă și bucuria de a le fi alături voleibalistelor lugojene, meci de meci, în cele mai importante și intense momente. Exemplul acestor elevi ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” ne arată că sportul și educația de calitate merg de cele mai multe ori mână în mână.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/