Sport, natură și turism la Hercules Maraton

Ajuns la a treia ediție, Hercules Maraton forțează limitele și propune un traseu mai dificil și mai complex decât în anii precedenți.

Clubul Sportiv Alternative, organizatorii maratonului montan ce va avea loc în data de 26 mai, au stabilit două probe ale concursului. Acestea propun două trasee, un maraton de 45 kilometri cu o diferență de nivel de 2300 de metri, și un semi-maraton pe 21 kilometri, cu doar 1000 metri diferență de nivel. Cele două probe vor trebui efectuate în maximum zece ore, respectiv cinci ore.

Participanții la concurs se vor putea bucura de natură pe durata cursei pentru că vor străbate poteteci pitorești, trasee turistice montane, drumuri forestiere, drumuri de căruță ale localnicilor. Traseul oferă panorame deosebite asupra văii Cernei, a abrupturilor calcaroase ale munților Mehedinți și  a impresionantei despicături a Cheilor Prisăcinei, cu trecere prin cătune ca Prisăcina sau Cracul Mare.

Anul acesta Hercules Maraton, primul maraton montan din vestul țării, va face parte din “Mountain Running International Cup”, un prestigios circuit internațional de zece concursuri de alergare montană din Spania, Franța, Italia, Grecia, Slovenia și Anglia.

Astfel, Herculane revine în atenția turiștilor cu o propunere ce un poate fi ignorată, iar acest maraton reprezintă încă o gură de oxigen pentru  investitorii din zonă.