Spitalul Premiere este primul spital privat din Timișoara care deschide Cameră de Gardă pentru adulți

danamoica

Spitalul Premiere anunță deschiderea primei Camere de Gardă pentru adulți, în mediul privat de sănătate din Timișoara, un serviciu medical de urgență, disponibil 24/7.

Această facilitate asigură accesul rapid la servicii medicale esențiale, adresându-se nevoilor pacienților, prin profesionalism și tehnologii de ultimă generație.

Linii de gardă specializate și multidisciplinare

Camera de gardă a Spitalului Premiere este un serviciu medical dedicat pacienților care au nevoie să fie evaluați, stabilizați și tratați în cel mai scurt timp, aflați în episoade acute de boală, cu diverse fracturi, sau traumatisme, cât și femeilor însărcinate care întâmpină situații critice pe parcursul sarcinii. Liniile de gardă includ specialitățile:

  • Obstetrică-ginecologie, pentru intervenții de urgență pe parcursul sarcinii, dar și alte situații medicale critice în care este nevoie de asistență medicală imediată, din sfera ginecologică.
  •  Ortopedie și chirurgie ortopedică, oferă asistență rapidă și sigură pentru urgențe ortopedice, precum traumatisme, entorse, fracturi sau accidente casnice.
  •  Cardiologie, afecțiuni cronice, hipertensiunea arterială, insuficiență cardiacă, aritmii, cât și urgențele acute.
  • Chirurgie generală, pentru situațiile în care sunt necesare intervenții de urgență, de tipul apendicită acută, ocluziile intestinale, hernii strangulate, hemoragii abdominale.
  • Medicină internă, pentru gestionarea problemelor complexe la pacienții cu multiple comorbidități.
  • Urologie, pentru patologii acute ale aparatului urinar de tipul colicilor renale sau al infecțiilor.
  • Gastroenterologie, pentru situații acute gastrointestinale, de la colică biliară la gastroenterocolite acute și sindrom dispeptic de tip ulceros.

danamoica

În camera de gardă din Spitalul Premiere, în funcție de situația medicală a pacientului, pentru stabilirea diagnosticului, sunt disponibile investigații imagistice de tip computer tomograf, ecografii și radiografii, precum și analize de laborator, în regim de urgență.

La toate acestea se adaugă intervenția, la nevoie, a medicilor ATI, care pot gestiona cazurile unde este necesar tratament de urgență pentru stabilizarea pacienților aflați în situații critice, cu risc ridicat, care necesită suport medical continuu și se ocupă de monitorizarea acestora până la transferul în secția de terapie intensivă sau în sala de operație.

Traseul pacientului

Toți pacienții care ajung la camera de gardă trec prin triaj obligatoriu, în cadrul căruia sunt evaluați și, dacă este necesar, sunt stabilizați și monitorizați conform protocoalelor în vigoare, care au rolul de a determina riscul vital și nivelul de urgență. Traseul pacientului este bine structurat și urmează câteva etape care au scopul de a asigura o evaluare rapidă, diagnostic și tratament adecvat, care să corespundă cu gravitatea patologiei care a determinat prezentarea la camera de gardă.

Triajul presupune o evaluare rapidă a simptomelor pacientului pentru a determina nivelul de urgență, clasificând cazurile în trei categorii principale: critice, care necesită intervenție imediată; moderate, ce impun o evaluare rapidă; și non-urgente, care pot fi gestionate ulterior, fără un pericol imediat.

După triaj urmează examinarea medicală, pacientul este consultat de un medic de urgență, care analizează simptomele și istoricul medical (anamneza) și efectuează un examen clinic pentru a stabili un diagnostic preliminar. Dacă este necesar, se efectuează investigații suplimentare (analize de sânge, radiografii, ecografii, tomografii computerizate, RMN-uri, electrocardiogramă) sau alte teste relevante pentru simptomele prezentate.

Dacă pacientul se află într-o stare critică, se iau măsuri urgente pentru stabilizarea acestuia.

danamoica

Ulterior, se stabilește dacă pacientul necesită internare pentru tratament, inclusiv intervenții chirurgicale și monitorizare continuă, dacă este necesar transferul într-o altă unitate medicală sau dacă poate fi externat cu recomandarea unui consult ulterior la un medic de specialitate pentru diagnostic complet și terapie adecvată.

Cine poate solicita asistență medicală în Camera de gardă a Spitalului Premiere

Poate solicita asistență medicală de urgență la Spitalul Premiere orice persoană cu vârsta de peste 18 ani. Pentru abonații Regina Maria, unele costuri pot fi deduse sau reduse, în funcție de tipul abonamentului medical.

Este important de menționat că nu pot fi tratate cazurile care implică copii cu vârste între 0 și 18 ani, boli infecto-contagioase, accidente vasculare cerebrale, politraumatisme rezultate din accidente sau marii arși.

Spitalul Premiere – Calea Aradului Nr. 113, 0356 900

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/