Spitalul Municipal Timișoara va avea un aparat performant pentru depistarea cancerului

Investiție importantă la Spitalul Municipal Timișoara. Cu bani europeni, unitatea medicală va beneficia de un aparat performant pentru depistarea diferitelor forme de cancer. Reprezentanții spitalului au început primele demersuri cu scopul de a amenaja spațiul în care va fi montat aparatul de tip PET-CT.

Pacienții din toată zona de vest a țării care ajung la Spitalul Municipal Timișoara vor beneficia, în viitorul apropiat, de analize mai eficiente cu scopul diagnosticării diferitelor forme de cancer. Unitatea medicală achiziționează cu bani europeni, în urma unei investiții de peste un milion de euro, un aparat de tip PET-CT.

Pentru a putea fi utilizat, echipamentul medical trebuie să fie montat într-un spațiu amenajat corespunzător. Astfel, Spitalul Municipal Timișoara a solicitat primăriei să-și dea acordul în vederea construirii și amenajării unui spațiu dedicat.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Precizăm că în spitalul nostru avem un număr semnificativ de pacienți cu neoplazii și ținând cont de necesități, vă rugăm să asigurați construcția unei locații pentru un PET-CT în locația spitalului. Menționăm că în anul 2020 au fost tratați peste o mie de pacienți din mai multe județe ale țării (Timiș, Arad, Caraș-Severin, Mehedinți, etc). Aparatul PET-CT este achiziționat prin proiectul POIM 141119: Dotarea Spitalului Clinic Municipal de Urgență în contextul Covid-19”, scrie în documentația trimisă de Spitalul Municipal Timișoara către primărie.

Spațiul în care va fi montat aparatul PET-CT va deservi Secția de Radiologie. Echipamentul medical va contribui la depistarea și localizarea cancerului.

Menționăm că în prezent nu dispunem de un asemenea aparat foarte performant. Precizăm că există personal cu competență în utilizarea acestui echipament. Valoarea estimată a clădirii este de 3.000.000 lei + TVA și va fi realizată în regim propriu”, au mai transmis reprezentanții unității medicale.

 

 

banner 970 x 250