După lansarea din vară a Campaniei „Caravana Medicală”, AUR a plecat la drum cu trei TIR-uri transformate în spitale mobile, care bat țara-n lung și lat, oferind servicii medicale gratuite locuitorilor din mediul rural.
Luna viitoare, spitalul mobil AUR ajunge și în Caraș-Severin, în comunele: Mehadica, între 27 și 28 noiembrie, Bozovici, între 29 și 30 noiembrie, și Berzovia, în perioada 1- 2 decembrie. Despre această campanie, reprezentanții AUR Caraș-Severin au vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la Reșița. Detalii a oferit Sorin Andrițoi, membru în biroul de conducere a organizației județene, care este și coordonatorul acțiunii la nivel de Caraș-Severin.
Andrițoi a vorbit despre cum a luat naștere acest proiect și beneficiile pe care le aduce acesta comunităților locale. „Proiectul «Caravana Medicală AUR» este concretizarea unei promisiuni făcută de partidul nostru în campania electorală din 2020. «AUR pentru sănătatea românilor», așa cum este intitulată această campanie, reprezintă dovada vie că partidul nu se abate de la angajamentele asumate, indiferent de piedicile impuse de sistem, și indiferent de riscuri. S-a promis românilor că banii din subvenția publică acordată de la bugetul de stat vor fi folosiți pentru construcția unui spital. Nu am fost lăsați să construim un spital fizic și am construit alte metode legale prin a oferi asistență medicală unei categorii defavorizate, în special celor care locuiesc în mediul rural și se află la distanță mare de orice spital public. S-a încercat schimbarea legii prin eliminarea subvenției primită de partidele parlamentare, dar nici acest lucru nu s-a reușit. Însă AUR a găsit cumva modalitatea de a întoarce acești bani către români. Și pentru că nu au fost folosiți banii din fondurile alocate de Autoritatea Locală Permanentă, s-au cumpărat trei camioane și o autoutilitară, dotate cu cabinete medicale și aparatură ultraperformantă. Deja au fost parcurse 16 județe, în care, timp de șase zile, Caravana «Spitalul mobil AUR» a poposit în trei localități diferite, în special din mediul rural, având o medie de persoane consultate pe zi de 100-150 de persoane”, a declarat Sorin Andrițoi.
Serviciile medicale oferite în cadrul caravanei sunt de medicină internă, stomatologice, oftalmologie și analize medicale rapide. Campania AUR se bazează și pe personal medical, medici și asistenți, voluntar.