Pe lângă numeroase gospodării, ploile torenţiale din ultimele ore au afectat subsolul secţiei de Ortopedie a Spitalului Judeţean Timişoara şi subsolurile şi Arhiva Spitalului Municipal din Lugoj.
Dacă la Spitalul Judeţean s-a intervenit la timp cu o vidanjă, fără să fie nevoie de ajutorul pompierilor, nu acelaşi lucru se poate spune şi la Lugoj, unde ploile abundente au afectat arhiva spitalului, dar şi alte subsoluri. Cauza este aceeaşi la ambele unităţi spitaliceşti: plouă mult, iar canalizarea nu face faţă.
„Subsolul secţiei de Ortopedie a fost afectat, însă s-a reuşit să se intervină la timp cu o vidanjă, fără să fie nevoie de intervenţia pompierilor.Noi avem un proiect de renovare completă a clădirii, reţeaua este veche. Canalizarea oraşului nu a făcut faţă şi a deversat. Nu a fost nevoie să vină pompierii. Aceştia au fost anunţaţi, dar nu a fost nevoie să intervină. Am adus o vidanjă, pentru că nu era foarte multă apă. Acum problema a fost rezolvată”, a declarat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.
La Spitalul din Lugoj situaţia este mul mai gravă. La fiecare ploaie puternică se repetă aceeaşi problemă. Subsoluri inundate şi pagube. De data aceasta Arhiva a fost cea mai afectată, unde sunt tone de hârtii, după spusele managerului Erwin Floroni. Soluţia, după părerea managerului, nu este alta decât construirea unui alt spital.
„A ieşit canalizarea în toate subsolurile. Stă apa în Arhivă, în sterilizare, subsolul de la pavilionul principal. Arhiva e inundată, toate foile de observaţie din trecut, sunt tone de hârtii. Au venit pompierii, dar sunt afectate toate. Plouă mult, canalizarea nu duce, nu face faţă. La fiecare ploaie torenţială se întâmplă acelaşi lucru şi în anii trecuţi. Soluţia ar fi alt spital cu pompă de deversare în subsol, profesională, care în momentul în care creşte apa în bazinul de expansiune să deverseze în altă parte a canalului. Asta înseamnă alt spital din start”, a afirmat Erwin Floroni, managerul Spitalului Municipal din Lugoj.