Spitalul Județean Reșița are patru linii noi de urgență pentru bolnavi

Aleșii județeni au aprobat la ultimul plen deschiderea a patru linii noi de urgență pentru neurologie, psihiatrie, ortopedie și cardiologie. Acoperire medicală însă, există momentan doar pentru trei dintre acestea. Medicii rezidenți nu au fost „momiți” să vină la Reșița, ca să îi ajute pe pacienți.

Șeful Spitalului Județean de Urgență din Reșița le-a explicat aleșilor județeni, la cel mai recent plen, faptul că unitatea are nevoie de mai multe linii de urgență, astfel încât să urce pe o treaptă superioară în ierarhia pe care a întocmit-o Ministerul Sănătății. Momentan, medicii acoperă doar înființarea liniilor de urgență pe ortopedie, neurologie și psihiatrie. La cardiologie, numărul medicilor este prea mic, deocamdată. „Am scos la concurs un post de rezident, astfel că sper să se ocupe și acesta în viitorul apropiat”, a spus Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Acesta vine și cu explicațiile ierarhiei lansate de minister, la începutul acestui an. „Cu cele trei linii de urgență deschise ajungem la nivelul 3 de competență. În momentul în care completăm și organigrama la cardiologie, iar serviciul de gardă poate fi asigurat, vom obține nivelul 2, ceea ce este foarte bine pentru spitalul din Reșița”, a adăugat managerul Dumitru Secășan.

Am scos la concurs un post de rezident, astfel că sper ca în viitorul apropiat să deschidem și linia de cardiologie”, a spus Dumitru Secășan

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/