Spitalul Județean de Urgență din Reșița, preluat de Ministerul Sănătății?

Actuala conducere a Consiliului Județean Caraș-Severin a făcut tot ce s-a putut pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Puține sunt lucrurile care se pot reproșa Consiliului Județean. Asta susține deputatul Ion Mocioalcă, cel care a anunțat că este posibil totuși ca spitalul din Reșița să fie preluat de Ministerul Sănătății.

Mai există salvare pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița, unitatea medicală care plătește 87% din buget pentru salarii, în timp ce pentru bunuri și utilități revin doar 5%? Se pare că da, dacă e să-i dăm crezare deputatului Ion Mocioalcă. Se ia în calcul varianta ca cea mai mare unitate medicală din Caraș-Severin să fie preluată de Ministerul Sănătății, împreună cu alte 14 spitale din țară.

„Vor fi 15 spitale care vor fi preluate de către Minister și în care se va investi, dar când l-ai predat, l-ai predat, să fie clar! Nu azi îl dau, achit arieratele, îl luăm înapoi după aia că mai facem noi altele. Eu nu știu dacă o să reușim sau dacă asta e ultima variantă, mă gândesc și la această soluție, ca Spitalul Județean să fie printre aceste 15 spitale care vor fi preluate de către Minister și în care se vor investi sume considerabile, până pe la 50 de milioane de bucată”, a anunțat deputatul Ion Mocioalcă.

De ce nu a făcut Consiliul Județean mai multe pentru Spitalul Județean în ultimii 2 ani? Pentru că n-a putut, spune liderul PSD. Conturile blocate în primul an și proiectele puține pe care le-ar fi putut implementa au făcut ca datoriile spitalului să ajungă la peste 18 milioane de lei. „Acest Consiliul Județean, și vă spun cu toată responsabilitatea, nu a putut să facă ceea ce și-ar fi dorit deoarece cu toții știm și e verificat ceea ce vă spun că un an de zile a avut conturile blocate. Haideți să spunem că pentru toată această perioadă de peste 2 ani de zile conducerea Consiliul Județean nu a putut să lucreze mai mult de 1 an de zile în care proiecte au fost puține, resurse și mai puține și vă spun cu toată sinceritatea că în momentul de față sunt foarte puține lucruri pe care eu aș putea să le reproșez conducerii Consiliului Județean în legătură cu problemele acestea grele, drumuri județene, spital județean etc. S-au mărit salariile la doctori, s-au mărit salariile la asistenți, nu mai spun și de profesori care sunt niște realități. Banii ăștia trebuie să vină de undeva, arieratele dacă sunt la un anumit nivel, la 8-9 milione de lei, ele produc penalități și așa mai departe. Dacă găseam arierate zero și ajungeam noi la 18-19 milioane, cum e acum, puteam să zic că e o vină a Consiliului Județean”.

Deși multe voci, inclusiv din interiorul Consiliului Județean Caraș-Severin, au considerat că managementul de un an și 3 luni al Cristinei Bacer a fost departe de ceea ce ar fi trebuit să fie, Ion Mocioalcă nu are nimic de obiectat. „Eu chiar nu am ce să-i reproșez doamnei doctor pentru că sunt convins că a lucrat la capacitatea dumneaei și pe realitățile concrete din spital”. Încredere are liderul PSD și în Waldemar Murgu, instalat în fruntea spitalului la începutul acestei luni. „Conducerea Consiliului Județean a considerat că trebuie să aducem unul de afară care să nu aibă tot felul de sensibilități în legătură cu personalul din Consiliul Județean sau cu modul de a cheltui banul public aferent Consiliului Județean și sper ca în prima fază să se stopeze creșterea acestor arierate”, a declarat președintele PSD Caraș-Severin.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/