Spitalul din Caransebeș lucrează într-un ritm lent, dar fără pacienți cu COVID-19

Starea de alertă este aproape de final și Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș reintră în normalitate. Cu toate că nu mai există niciun pacient internat cu coronavirus, unitatea medicală încă nu funcționează la ritmul maxim.

Conform raportării DSP Caraș-Severin, în județul Caraș-Severin de la începutul pandemiei au fost confirmați 112 pacienți cu coronavirus din care au fost vindecați 92: 41 la Reșița, 51 la Caransebeș și alți 11 la Timișoara. Au decedat 6 persoane în Caraș-Severin și una în Timiș. La ora actuală peste 3.500 de persoane se află în autoizolare, iar în carantină mai puțin de 10. În aceste condiții Spitalul din Caransebeș suport COVID-19 trebuie să facă internări pentru a supraviețui, însă spațiul destinat COVID-19 rămâne exact așa cum este pentru că încă suntem în situație de risc.

Managerul interimar, Călin Grozăvescu, spune că în această săptămână și-au anunțat vizita reprezentanții DSP Caraș-Severin pentru a evalua situația.

Noi suntem de câteva zile bune fără niciun caz de coronavirus în spital. În aceste condiții asigurăm serviciile medicale pentru persoanele care ajung la Compartimentul de Urgențe, iar cei care necesită internare îi internăm pe secțiile din circuitul non COVID. Este greu însă, pentru că încă nu lucrăm cu motoarele turate”, ne-a declarat managerul interimar Călin Grozăvescu.