Spitalul din Caransebeș, la adăpost: se înlocuiesc instalațiile electrice și cele de fluide medicale

Aproximativ 11 milioane de lei sunt investiți în Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș pentru creșterea gradului de siguranță și securitate la incendii.

La spitalul din Caransebeș se derulează ample lucrări de consolidare a infrastructurii medicale. Lucrările care au termen final luna decembrie constau în înlocuirea instalațiilor electrice vechi, a corpurilor de iluminat și a rețelei de fluide medicale. Întreaga investiție se ridică la 11 milioane de lei, banii fiind obținuți printr-un proiect european de Primăria Caransebeș pentru Spitalul Municipal.

Managerul de proiect, city-managerul municipiului Caransebeș, Florin Bogdea, a explicat pentru expressdebanat.ro că lucrările sunt în grafic, până în prezent constructorul, o firmă din Reșița, finalizând etajele șase, cinci și patru.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Suntem în grafic cu acest proiect. Se lucrează acum pe etajele 2 și 3. Am plecat de la etajele superioare, am făcut etajele 6, 5 și 4. Pe etajul 4 se va reveni după ce se vor încheia lucrările de renovare a Secției de Pediatrie, inițiate de Asociația «Cuib de Vise». Aici vom reveni ulterior, așa că am coborât cu lucrările la etajele 2 și 3. Totul trebuie să fie gata până în decembrie, și nu cred că vor exista întârzieri, pentru că firma Electroechimanet care realizează acest proiect se mișcă bine. Ce-i drept, și noi îi urmărim îndeaproape și nu-i slăbim, pentru că ne dorim ca termenul de execuție să fie respectat”, a subliniat Bogdea.

Prin același proiect se montează pe holuri și în saloane dispozitive de avertizare și semnalizare la incendii și la concentrațiile anormale de oxigen.