Spitalul din Bozovici, în reparații capitale

lucrari spital bozovici 3
untitled design set 970x90 px

În următoarele luni, unitatea medicală de pe Valea Almăjului va trece printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

Spitalul Comunal din Bozovici a fost închis în aprilie 2011. În noiembrie 2012, unitatea s-a transformat în centru multifuncțional de sănătate cu internare de zi, fiind, de fapt, Staționarul 4 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, cel care plătește și salariile personalului medical. De restul cheltuielilor, reparații, întreținere și utilități, se ocupă, în cea mai mare parte, Primăria Bozovici.

Tot administrația din Bozovici a reușit să acceseze și un proiect cu finanțare europeană pentru înființarea și dotarea unui ambulatoriu integrat. Prin proiect se achiziționează echipamente și aparatură medicală în valoare de opt milioane de lei, pentru mai multe specialități. Parte dintre echipamente se află deja la spitalul din Bozovici, însă vor fi puse în funcțiune abia după ce clădirea va fi reabilitată, proces care a început deja și care se va face pe etape.

Am început lucrările la acoperișul clădirii corpului doi, cu banii primiți de la parlamentarii PSD de Caraș-Severin și Timiș, domnii Silviu Hurduzeu, Adrian Torma, Marius Damian, Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, care la adoptarea bugetului pentru 2024 au promovat amendamente care au adus o finanțare suplimentară de 3,5 milioane de lei pentru unitatea medicală. După acoperiș, terminăm procedura de licitație pentru care săptămâna aceasta am avut întâlnire cu proiectantul, chiar luni am fost la Spitalul Județean și am vorbit cu domnul manager și am mai pus la punct niște detalii. Săptămâna viitoare, probabil, Primăria va preda studiul de fezabilitate către Spitalul Județean urmând ca acesta să facă achiziția pentru lucrări de reabilitare și modernizare clădire corp doi, pentru care am mai primit de la Ministerul Sănătății 3,2 milioane de lei, bani care intră prin Spitalul Județean”, a declarat primarul comunei Bozovici.

hurduzeu la spitalul din bozovici

publicitate ziar expresb 1000x100

Demararea lucrărilor la spitalul din Bozovici a fost salutată și de deputatul Silviu Hurduzeu, președintele PSD Caraș-Severin.

Lucrurile încep să se mişte în directia bună la spitalul de la Bozovici – au început lucrările la acoperișul clădirii corpului doi, unde ar urma să existe serviciul de ambulatoriu. Îl felicit pe primarul Adrian Stoicu pentru că a reușit să se miște atât de repede prin hățișul administrativ – birocratic. Speranța este ca, până la sfârșitul anului, clădirea să fie modernizată şi spitalul să fie dotat corespunzător. La fel cum ne dorim să fie modernizată şi clădirea pentru tratamente paleative. Primarul Stoicu s-a gândit şi la costurile aferente operării spitalului, de aceea vor exista panouri fotovoltaice şi pompe de căldură”, a spus Silviu Hurduzeu.

De altfel, Hurduzeu consideră că la Bozovici este nevoie de un spital de sine stătător, precizând că și-ar dori ca actuala unitate de pe Valea Almăjului să-și recapete personalitatea juridică.

Valea Almăjului are nevoie de un spital de sine stătător. Obiectivul meu ca președinte de Consiliu Județean va fi ca spitalul de la Bozovici să-şi recapete personalitatea juridică. Vedem că există complicații din perspectiva statutului de Staţionar 4 al Spitalului Județean inclusiv când vine vorba de gestionare resurselor avute la dispoziție. Trebuie să dezvoltăm servicii de sănătate mai aproape de cetățean astfel încât să-i ajutăm mai ales pe cei care suferă de boli cronice”, a adăugat Silviu Hurduzeu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/