Spitalul de Copii din Timișoara, dotat cu echipamente moderne în valoare de șapte milioane euro

turcanu2
untitled design set 970x90 px

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara va fi dotat cu aparatură de ultimă generație, în valoare de șapte milioane de euro, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni.

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara se modernizează cu bani europeni. Primarul Dominic Fritz anunță că vechea clădire a unității medicale va fi dotată cu aparatură de ultimă generație, în cadrul unui proiect finanțat cu șapte milioane de euro, prin PNRR.

Prin proiect se vor achiziționa sisteme specializate pentru sterilizarea aerului, instrumentelor și a suprafețelor. Va fi dotat laboratorul pentru detecția microorganismelor care cauzează aceste infecții nosocomiale, pentru a le combate mai eficient. Sunt incluse și fonduri pentru un robot chirurgical prin care reducem riscul ca acești copii să se infecteze, având timpi de operare și de tratament postoperator mult mai scurți”, a afirmat Dominic Fritz.

publicitate ziar expresb 1000x100

Edilul-șef transmite că anul acesta Primăria Timișoara a alocat 125 de milioane de lei pentru investiții în spitalele din oraș.

Le mulțumesc echipelor de la Spitalul de Copii care au lucrat pentru obținerea acestei finanțări consistente pentru Timișoara. Termenul pentru finalizarea acestei investiții din PNRR este jumătatea anului viitor”, a precizat Dominic Fritz.