Spitalele mici din Caraș-Severin își permit și acordarea de tichete de vacanță. Spitalele mari își numără datoriile

spital otelu rosu

Voucherele de vacanță sunt pentru angajații din instituțiile publice un drept, însă nu toate instituțiile își permit din punct de vedere financiar acordarea lor. De exemplu, Sindicatul Sanitas anunța pe pagina oficială că, pentru 2019, s-a reușit finanțarea pentru mai toate spitalele din Caraș-Severin. Cele două mari unități medicale nu se încadrează în acest tipar.

Dacă la Spitalul din Oțelu Roșu, instituție fără datorii, cei 120 de angajați au primit atât anul trecut, cât și în acest an vouchere de vacanță sau la Spitalul din Moldova Nouă voucherele se vor acorda etapizat celor aproximativ 100 de angajați, la Caransebeș sau la Reșița situația este alta. Datoriile la bugetul de stat împiedică managementul unităților să ofere mai mult decât promisiuni pentru angajații care-și doresc voucherele de vacanță.

„Din cele cinci unități sanitare ale județului Caraș-Severin: Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă și Oțelu Roșu, doar SJU Reșița nu a reușit să rezolve finanțarea pentru acordarea acestui drept al membrilor Sindicatului Sanitas.”, se menționează pe pagina oficială Sanitas.

Cu toate acestea, nici la Caransebeș situația nu este roz. Liderul Sindicatului Sanitas din Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, Andrei Seracin, ne-a declarat că de la conducerea unității s-a obținut un acord în baza căruia se vor oferi aceste vouchere la sfârșitul anului. Și asta după ce sindicatul a dat conducerea în judecată pentru neacordarea voucherelor anul trecut. Pe de altă parte, cu datorii de peste 7 milioane de lei, conducerea spitalului se întreabă ce este mai important: ca angajații (și nu puțini la număr!) să-și poată primi salariile sau să meargă în vacanță?!

Situația este aceeași și la Spitalul Județean din Reșița, unde conducerea unității a refuzat, din lipsa resurselor financiare, să promită tichete de vacanță.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/