Spital modular la Lugoj! Primăria a depus o cerere de finanțare în valoare de 3 milioane de euro

Consiliul Local al Municipiului Lugoj și-a dat acordul de principiu cu privire la construirea unui spital modular suport pentru pacienții COVID, care va fi ridicat în curtea actualului spital.

„Este un proiect cu finanțare europeană, pentru susținerea spitalelor în lupta cu coronavirusul. Acest spital modular va avea și două săli de operații și mai multe saloane pentru pacienți. Proiectul este evaluat la aproximativ trei milioane de euro. Lucrurile se desfășoară foarte repede, pentru că necesitatea intervențiilor este foarte mare și multe spitale sunt blocate și nu pot trata decât pacienți COVID.”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Cererea de finanțare a fost deja depusă, iar valoarea totală a proiectului este de 13.098.362 de lei (fără TVA), din care: 10.571.652 de lei pentru construcția modulară, 2.465.190 de lei pentru dotarea spitalului modular cu echipamente medicale și 61.520 de lei pentru cheltuieli privind managementul de proiect, activitățile de informare, publicitate și auditul proiectului.

leader board 728 x 90 px

Spitalul modular va fi construit în curtea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” și este conceput pe un singur nivel, având 15 paturi de terapie intensivă complet echipate, utilizate pentru pacienții critici cu patologie diferită. Va dispune, de asemenea, de două paturi preoperator și trei paturi postoperator incluse în zona celor două săli de operație.

Municipalitatea lugojeană va primi răspunsul privind cererea de finanțare în maximum trei săptămâni.