Spiritul responsabilității pus la încercare printr-o nouă campanie de sterilizare în orașul de la Dunăre

Lupta pentru diminuarea fenomenului câinilor vagabonzi continuă la Moldova Nouă! În acest sens, cetățenii orașului sunt așteptați să dea curs unei noi campanii de sterilizare, acțiunea al cărei scop se referă la prevenirea înmulțirii necontrolate a animalelor fiind programată spre mijlocul acestei luni.

Cum numărul de animale sterilizate spre finele lunii august nu a fost deloc îmbucurător comparativ cu situația grămezilor de patrupede abandonate pe străzile urbei, inițiatorii acțiunii speră ca lucrurile să capete o altă turnură în zilele de 12 și 13 septembrie, atunci când responsabilitatea cetățenilor va fi pusă la încercare – totul cu ocazia unei noi campanii de sterilizare.

În atenția celor care vor să-și sterilizeze animalele, întreaga procedură se va desfășura în cadrul aceleiași locații: Str. Minerilor (Valea Mare) – ORACA.

„Vă rugăm să vă prezentați cu animalele pe care le dețineți la campania de sterilizare, să vă anunțați rudele, vecinii și cunoștințele să procedeze la fel. Numărul mare de animale care bântuie pe stradă este rezultatul abandonului, fenomen care a devenit o practică obișnuită a oamenilor.”, este mesajul Monicăi Izvănariu, președintele Asociației A.L.M.A., unul dintre partenerii fiecărei campanii de sterilizare, adresate locuitorilor orașului de la malul Dunării cu scopul de a-i sensibiliza și responsabiliza pe toți cei care au pretenția unui oraș curat și resping cruzimea străzii la care sunt supuși tot mai des câinii abandonați.

Pentru programări și informații, iată numărul de telefon la care puteți suna: 0767 799 433.

Sursa foto principal: viata-libera.ro.