Spirala MISA de la Herculane, dezintegrată în absolut! „Turn Belvedere” pe Platoul Coronini!

Încet, dar sigur, stațiunea Băile Herculane începe să se mândrească, din nou, cu ceea ce vremurile demult apuse i-au oferit. Primarul Cristian Miclău dorește să prezinte tezaurul lăsat de pe vremea romanilor și a austro-ungarilor într-un mod inedit pentru Banatul Montan.

Edilul-șef al orașului de pe Cerna își propune să realizeze un „Turn Belvedere“ în zona unde se organizează Spirala MISA (Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut), din vârful căruia turiștii să poată admira în splendoarea ei întreaga stațiune.

„Am considerat că Platoul Coronini se pretează la ceea ce ne dorim noi. Este un traseu ușor de parcurs, turiștii vor urca pe scări până în vârful turnului, gratuit, și vor avea parte de cea mai frumoasă imagine a stațiunii. Soluția tehnică va fi din structură metalică”, ne-a declarat Cristian Miclău.
expresb 1000x100

Acesta a mai vorbit despre o altă idee care ar putea prinde contur în viitorul apropiat, de amplasare a unui laser pe clădirea grădiniței vechi din centrul orașului, care noaptea să fie aprins și să lumineze obiectivele turistice din Băile Herculane.

„Ne-am dorit ca să preluăm ideea de la Hollywood și să scriem Băile Herculane pe Domogled, însă nu ni s-a aprobat. Întrucât este zonă protejată în patrimoniul UNESCO, nu am primit avizul de la Parcul Național Domogled. Astfel că am găsit altă soluție, aceea cu laserul“, ne-a precizat primarul Cristian Miclău.